• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Dünya lojistik sektörü ITCO`da buluştu

Dünya lojistik sektörü ITCO`da buluştu
Uluslararası Tank Konteyner Örgütü ITCO, İstanbul’da ilk kez bir zirve düzenledi.

Dünya lojistik sektörü ITCO`da buluştu

Uluslararası Tank Konteyner Örgütü ITCO, İstanbul’da ilk kez bir zirve düzenledi. ITCO İstanbul zirvesi, Rusya’dan Hindistan’a dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası Lojistik firmalarının üst düzey yöneticilerine ve bunların önemli müşterilerine ev sahipliği yaptı.

Lojistiğin devlerinin bir araya geldiği zirvede bir konuşma yapan ITCO Başkanı Willy Van Loon, 2023 yılına kadar Türkiye pazarının çok büyüyeceğini uluslararası lojistik devlerinin bu büyüyen pazarda mutlaka yer almak istediklerini belirtti. Sponsorluğunu TLS Lojistik’in üstlendiği 19-20 Mart’ta gerçekleşen zirvenin en önemli konularından birini ADR Uygulaması( Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması) oluşturdu.

Kısa adı ITCO olan Uluslararası Tank Konteyner Örgütü, bir zirve için ilk kez İstanbul’a geldi.19-20 Mart tarihlerinde düzenlenen bu önemli etkinliğin sponsorluğunu lojistik sektörünün önde gelen şirketlerinden TLS Lojistik üstlendi.

ITCO İstanbul Zirvesi 19 Mart’ta ITCO Başkanı Willy Van Loon’un açılış konuşmasıyla başladı. ITCO Başkanı Willy Van Loon, 2023 yılına kadar Türkiye pazarının çok büyüyeceğini, uluslararası lojistik devlerinin bu büyüyen pazarda mutlaka yer almak istediklerini belirtti. ITCO’nun ev sahipliğinde Çırağan Kempinski Hotel’de düzenlenen etkinlikte, dünyanın dört bir yanından gelen lojistik şirketlerinin yöneticileri, tank konteyner pazarındaki son gelişmeler, konteyner üretimindeki en yeni teknolojiler, taşımacılıktaki yeni yasal düzenlemeler gibi konuları paylaştılar. Zirveye sponsor olan TLS Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ Hacıalioğlu da basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını yanıtladı.

Altuğ Hacıalioğlu, ITCO zirvesiyle ilgili olarak “Dünya devlerinin ITCO çatısı altında İstanbul’a gelmesini Türkiye pazarına verdikleri değerin ifadesi açısından çok önemli buluyoruz. Uluslararası Tank Konteyner Organizasyonu (ITCO) 1998 yılında tank konteynerler ile ilgili yapılan taşımaların daha güvenli, çevreye duyarlı, uluslararası regülasyonlara uygun olarak sağlanması ve tank konteyner taşımacılığını desteklemek amacı ile kurulmuş bir birliktir. ITCO bünyesinde 5 farklı üyelik bulunmaktadır, bunlar; tank konteyner operatörleri, tank konteyner kiralama hizmeti veren firmalar, tank konteyner üretimi yapan firmalar, tank konteyner servis hizmeti veren firmalar, inceleme, sertifika ve diğer hizmet veren firmalardır. ITCO her yıl iki kez tüm üyeleri ile bir araya gelerek tank konteyner piyasasındaki gelişmeler ve çeşitli regülasyonlar ile ilgili toplantı yaparak üyelerin tank konteyner taşımacılığını daha etkili ve doğru olarak kullanmasını amaçlamaktadır. Bu sene TLS’nin önerisi ile zirve ilk kez İstanbul’da yapılacak, sektörde yer alan kimya, gaz ve gıda firmalarının da katılacağı bir eğitim semineri düzenlenecek. Tank konteyner piyasasının masaya yatırılacağı ve gelişmesi için katkıda bulunacak tüm şirketlerin bu görüşmelerden maksimum fayda ve bilgi ile ayrılmasını amaçlıyoruz. Bu sayede çevreye daha duyarlı, güvenli ve maliyet avantajlı bu modelin Türkiye’de de daha fazla kullanılmasını hedeflemekteyiz.”diye belirtti. Hacıalioğlu ; “TLS Lojistik olarak kimyasal tank konteyner taşımacılığında bölgenin gelişime açık olduğunu düşünüyoruz, Bu sebeple de Ortadoğu, Rusya ve Türki Cumhuriyetlerden oluşan yakın coğrafyada bölgesel bir güç olabilmek için yatırımlarımızı hızlandırdık. 2014 yılında hedefimiz 500 tank konteynerlik bir filoyu bu bölgelerde yönetmektir.”diye konuştu.

ITCO İstanbul zirvesinin en önemli konularından birini “ADR” adı verilen ve ülkemizde de 2012’de tam anlamıyla hayata geçecek olan “tehlikeli maddelerin, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeden, güvenli bir şekilde kamuya açık karayolu ile taşınmasını sağlayan uygulama” oluşturdu.

Orta Asya, Hindistan, Rusya ve Ortadoğu gibi yükselen pazarlardaki fırsatların da masaya yatırıldığı zirvede TLS Lojistik’in sponsorluğunda teknik eğitim semineri verildi. Seminere eğitimci olarak ITCO Teknik Müdürü Colin Rubery katıldı ve dinleyicilere bulk taşımacılık ile ilgili en son yenilikler hakkında bilgi verdi.

ITCO Zirvesi 20 Mart’ta gerçekleşen panel ve gala yemeğinin ardından sona erdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim