• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Dünya Sağlık Örgütü AHL’yi ziyaret etti

Dünya Sağlık Örgütü AHL’yi ziyaret etti
Dünya Sağlık Örgütü İstanbul Atatürk Havalimanı’nı giriş ve çıkışlarda havalimanlarında alınması gereken tedbirler konusunda görüşmek üzere bir ziyaret gerçekleştirdi.

Uluslararası giriş noktalarındaki alınması gereken sağlık tedbirleri ve bunun için yapılması gereken altyapı çalışmalarının yerinde görülmesi konusunda Dünya Sağlık Örgütü’nün İstanbul Atatürk Havalimanı’na yaptığı çalışma ziyareti toplantısı kapsamında bir panel düzenlendi.

aykut-yener-kavak-bastabip-2.jpg

Panelde havaalanlarında özellikle dış hat uçuşlarında bulaşıcı hastalıkların önlenmesinde ve bu hastalıklarla mücadelede alınması gereken önlemler tartışıldı. Program kapsamında katılımcılara bir sunum yapan, Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi Baştabibi Dr. Aykut Yener Kavak, özellikle bulaşıcı hastalıklarda tedbirsizlik sonucu yaşanan vakaların hiçte azımsanmayacak düzeyde olduğunu belirtti. Dr. Kavak, kitlesel virüslerin dönem dönem insan sağlığını tehdit ettiğini, hatta Domuz Gribi olarak bilinen H1N1 virüsünün ölümlere yol açtığının altını çizdi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda kurum olarak gerekli çalışmaları fazlasıyla yerine getirdiklerini kaydeden Dr. Kavak, bunun yanında havaalanı işletmecisi olan TAV ile birlikte uyumlu bir çalışma içerisinde olduklarını kaydetti.

daniel-menucci-(3).jpg

Dünya Sağlık Örgütü  (WHO) temsilcileri Daniel Menucci ve Dr. Markus Kirchner’in de katıldığı toplantıda, bir sunum gerçekleştiren Daniel Menucci, havalimanlarında yapılması gereken uygulamalar ve alınması gereken önlemler hakkında çeşitli bilgiler verdi. Menucci,  özellikle fazla sayıda uçuş gerçekleştiren ve  kalabalık havalimanlarında bulaşıcı hastalıkların çok kolay yayıldığını ve virüsün buradan dünyanın birçok noktasına kısa bir sürede yayıldığını kaydederek, “Havalimanlarında kurulacak termal kameralar gibi çeşitli teknik altyapını yanı sıra yolcuların acil bir müdahale gerektiren durumlarda müşahede altına alınması için gerekli donanım ve teçhizatın olması gerekiyor” dedi.

Toplantıya Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Ömer Koçak’ın yanı sıra, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yer alan firmaların yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.

omer-kocak.jpg

dsc_0342.jpg

dsc_0313.jpg

dsc_0312.jpg

dsc_0311.jpg

dsc_0310.jpg

dsc_0300.jpg

Haber ve Fotoğraflar: Cengiz TEPEBAŞ

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim