• BIST 9524.59
  • Altın 2526.576
  • Dolar 32.5695
  • Euro 34.6479
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Dünyanın 5. Enerji Gemisi Irak yolunda

Dünyanın 5. Enerji Gemisi Irak yolunda
Karadeniz Enerji Grubu tarafından kurulan dünyanın ilk ve tek enerji gemi filosunun beşinci gemisi olan Karadeniz Powership Irem Sultan, Basra`da elektrik üretecek.

Dünyanın 5. enerji gemisi Irak yolunda

Karadeniz Holding bünyesindeki Karadeniz Enerji Grubu'nun dünyadaki ilk ve tek enerji gemisi filosunun beşincisi "Karadeniz Powership Irem Sultan", Irak'ın Basra bölgesinin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere Tuzla'dan demir almaya hazırlanıyor.

Karadeniz Enerji Grubu tarafından kurulan dünyanın ilk ve tek enerji gemisi filosunun beşincisi olan 110 MW kapasiteli "KPS Irem Sultan"; 2010 yılında elektrik üretimi için Basra'ya giden "KPS Doğan Bey" ve KPS Rauf Bey" gemileri ile birlikte, Irak halkının yaşadığı elektrik sıkıntısının giderilmesinde önemli bir görev üstlenecek. Dünyanın en büyük enerji gemisi "KPS Kaya Bey" ile "KPS Alican Bey" ise Pakistan halkınahizmet veriyor.

Karadeniz Holding Ticari Operasyonlar Başkanı Nuray Atacık, Tuzla'dan yola çıkmaya hazırlanan "KPS Irem Sultan"da düzenlenen basın toplantısında, Dostluk Enerjisi Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Enerji gemileri ile dünyada bir ilki gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Atacık, "Hareket yeteneğine sahip, yüksek kapasiteli enerji santralleri üretiyoruz. Bu gemilerle ülkelerin acil ve dönemsel enerji açığını kapatmaya çalışıyoruz. Enerji Gemileri Projesi; Türk bankacılığının, Türk mühendisliğinin ve

Türk İşgücünün bir eseridir. Tasarım sırasında, titreşimden geminin seyir halindeki güvenliğine kadar pek çok unsur devreye giriyor. Her yeni gemimizde farklı yenilikler uyguluyoruz. Böylece sistemi geliştirmiş oluyoruz" dedi.

Atacık, halen Irak ve Pakistan'da elektrik üretimi gerçekleştiren dört enerji gemisine katılacak "KPS İrem Sultan"ın devreye alınması ile birlikte yatırım projesinin ilk etabının tamamlanacağını da söyledi. Böylece toplamda 785 MW'lık elektrik üretim kapasitesine ulaşılacağını kaydeden Atacık, "Ortadoğu, Afrika ve Asya'nın dost ülkeleri için hayal ettiğimiz projemizin gerçeğe dönüşmesinden mutluluk duyuyoruz. Her ülkenin farklı şartları var. Elektrik yatırımları herhangi bir nedenle kesintiye uğrayan

ülkelerde, bir projenin tamamlanması için ortalama üç yıl beklemek uzun bir süre anlamına geliyor. Bu durumlarda gemilerimiz tam bir köprü görevi üstleniyor. Hızla hizmete alınabildiği için pratik çözüm sağlıyor" diye konuştu.

2.20111012093859.jpg

3.20111012093907.jpg

4.20111012093915.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim