• BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Dünyanın en büyük rüzgar gülü çiftliği kuruldu

Dünyanın en büyük rüzgar gülü çiftliği kuruldu
Birleşik Krallık'taki 300 MW kapasiteli çiftlik, 900 milyon avroya mal edildi.

Dünyanın en büyük rüzgar gülü çiftliği kullanıma açıldı

Birleşik Krallık'taki 300 MW kapasiteli çiftlik, 900 milyon avroya mal edildi.

Yenilenebilir enerjinin önemi dünyada artmaya devam ediyor. Sınırsız kaynakların kullanılabilir enerjiye çevrilmesi ekseninde yaratılan rüzgar gülü, güneş panelleri gibi sistemler, doğaya zarar vermeden enerji üretebiliyor.

Birleşik Krallık dünyanın en büyük rüzgar enerjisi üretim çiftliğini kullanıma açtı. Londra'nın iki saat mesafe doğusunda North Sea üzerindeki sistemi İsveçli alternatif enerji şirketi Vattenfall AB kurdu. Rüzgar gülü çiftliğinden 300 MW enerji elde edilebiliyor.

Bu yatırımla birlikte Birleşik Krallıktaki enerji ihtiyacının yüzde 4'ü olan 5 GW yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanabilir oldu. İngiltere Enerji ve İklim değişikliği Bölümü Sekreteri Chris Huhne, "Birleşik Krallık yenilenebilir enerjide önümüzdeki birkaç yıl içinde en hızlı büyüyecek piyasaya olacak. Rüzgar enerjisi endüstrisini 2020 yılında on kata kadar artırmayı planlıyoruz. Şu sıralar General Electric, Siemens ve Mitsubishi gibi şirketlerle görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

Birleşik Krallıkta 2020'ye kadar enerji ihtiyacının yüzde 15'inin alternatif enerjiden karşılanması planlanıyor. Rüzgar enerjisi, İngiltere için en büyük alternatif enerji kaynağı konumunda bulunuyor. Kuzeyde olduğu için şiddetli rüzgara sahip olan bilen ülke, yeterince dik açıdan güneş görmediği için bu enerjiden pek yararlanamıyor. Yeni çalışmalarla deniz içindeki ısı değişimlerinden de enerji üretilmesi çalışmaları sürüyor.

Son üretilen projenin 900 milyon avroya mâl olduğu belirtiliyor. Kurulan sistem 35 kilometrekarelik bir alanda ve 100 adet Vestas Rüzgar Sistemleri'nin A/S V90/3000 rüzgar türbinleri kullanılıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim