• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Dünyanın en iyi havalimanları duyuruldu

Dünyanın en iyi havalimanları duyuruldu
İngiltere merkezli havacılık araştırma ve derecelendirme grubu Skytrax, çeşitli kategorilerde dünyanın en iyi havalimanlarını duyurdu.

Hamburg'daki Aircraft Interiors EXPO'da ise uçak kabini alanındaki yenilikler için verilen tek uluslararası ödül olma özelliğini taşıyan, “Crystal Kabin Ödülleri” açıklandı.

Alanında dünyanın en büyük değerlendirme şirketi olan Skytrax, 1999'dan beri, her yıl havalimanlarını inceleyerek, sektörde ilgiyle takip edilen Dünya Havalimanı Ödülleri'ni kazananları açıklıyor. Bu sene 10 ay süren anket çalışmasına 395 havalimanında, 110 milletten, 12.1milyon yolcu katılmış. Havalimanlarındaki 39 farklı ürün ve hizmeti değerlendirmeye tabi tutan anketin sonuçlarına göre, dünyanın en iyisi geçen yılın en iyi ikinci havalimanı Singapur Changi oldu. Kelebek, orkide bahçesi ve japon balığı havuzu gibi doğal alanlarıyla ünlü Singapur Changi, birinciliği Güney Kore Seul Incheon Havalimanı'nın elinden alarak 2013'ün en iyisi seçildi. Bu yılın üçüncüsü de Amerika'ya geçiş kapısı olan Amsterdam Schiphol.
 
En iyi havalimanı sıralamasında sürpriz yaşanmadı, hatta “İlk beşte yer alan en iyiler değişmedi” dersek daha doğu olur.
 
ATATÜRK HAVALİMANI KÜRESEL LİGDE 32'NCİ
 
Skytrax'ın açıkladığı listelerde Türkiye'den sadece Atatürk Havalimanı çeşitli kategorilerde yer aldı. TAV tarafından işletilen havalimanı, global en iyi havalimanlanları arasında geçen yıl ilk 100'de 57'nci sıradayken bu sene 32'nci olarak ciddi mesafe kat etti. Ayrıca yılda 40-50milyon yolcu ağırlayan havalimanları arasında birinci, en gelişen havalimanları arasında ikinci olurken, Güney Avrupa'daki en iyi ve Avrupa'nın da en iyi 9'uncu havalimanı olarak listelerde yer aldı.
 
Geçen sene en gelişen havalimanları arasında ikinci sırayı alan Esenboğa ise bu sene listeye giremedi. En iyi havalimanı ödülleri Cenevre'deki Passenger Terminal EXPO'da törenle sahiplerine teslimedildi Japon ANA 5 yıldızlı oldu Bu sene Skytrax'ın beş yıldızlı havayolları arasına 7'nci şirket olarak giren ANA, 800'den fazla kategoride değerlendirmeye tabi tutulmuş ve hepsinde başarılı olmuş. Skytrax tarafından dört yıldızla derecelendirilen toplam34 adet havayolu arasında Türk Hava Yolları (THY) yer alırken, Onur Air ve Pegasus ise 2 yıldızla derecelendirilen şirketler kategorisinde bulunuyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim