• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Dünyanın En Uzun Teleferiği Zirveyi Görmek Üzere

Dünyanın En Uzun Teleferiği Zirveyi Görmek Üzere
Dünyanın en uzun teleferiği açılış için gün sayıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, teleferiğin yıl başına kadar oteller bölgesine ulaşacağını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı marka bir kent haline getirmek maksadıyla sürdürdüğü çalışmalar çerçevesinde yenilenen teleferik oteller bölgesine uzanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile birlikte yeni teleferiğin 2. etabında devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Bursa Teleferik A.Ş. Genel Müdürü İlker Cumbul’dan son durum hakkında bilgi alan Başkan Altepe, Bursalılara müjdeli haberi verdi.

Yeni teleferiğin büyük ilgi gördüğünü anlatan Başkan Altepe, “Bursa’nın simgesi olan teleferiği yenileme çalışmaları hızla sürüyor. İlk etapta Teferrüç ile Sarıalan arasında çalışan hattımızı bu yıl içinde açmıştık. İlk hat 4 ay içinde 450 bin kişiyi taşıdı. Şimdi esas hedefimiz oteller bölgesine ulaşmak. Sarıalan ile oteller bölgesi arasındaki hatta devam eden çalışmalarımızın artık sonuna yaklaştık” dedi.

Dünyanın en uzun teleferik hattı

Başkan Altepe, Bursa merkezi ile Sarıalan arasındaki ilk etabın 4500 metrelik hattan oluştuğunu söyleyerek, “İlk etabın ardından Sarıalan ile oteller bölgesi arasındaki 4500 metrelik hatla birlikte 9 kilometrelik bir teleferik hattımız oluyor. Bu sayede dünyanın en uzun teleferik hatlarının başında Bursa gelecek” diye konuştu.

22 dakikada 9 kilometrelik yolculuk

Bugüne kadar inşaatta herhangi bir aksama olmadığını vurgulayan Başkan Altepe, “Hedeflediğimiz gibi yılbaşında Bursa merkezinden oteller bölgesine, yani otellere ve kayak pistine kadar ulaşım sağlanmış olacak. Bursa’dan teleferiğe binen vatandaşlar yaklaşık 22-23 dakikalık bir yolculukla kayak pistine ulaşacak. Bu konforu yıl başına kadar sunmuş olacağız. Teleferiğimizi 15 Aralık’ta sezona açılışına yetiştireceğiz. Teleferik Bursa turizmine ayrı bir değer katmış olacak. Böylece oteller de oteller bölgesi de 4 mevsim kullanılır bir merkez haline gelecek” dedi.Başkan Altepe, teleferiğin 2. etabıyla turizminin daha da gelişeceğini sözlerine ekledi.

Sarıalan oteller arasında testler başladı

Sarıalan Oteller Bölgesi arasında direk dikim işlemi sona erdi. Kabinlerin test işlemleri ise hummalı bir şekilde sürüyor. Hava şartlarının da iyi gitmesiyle Teferrüç Oteller Bölgesi’ndeki uzun hattın kayak sezonuna çok rahat yetişeceği ifade ediliyor. Teleferiğin Oteller Bölgesi’ne kadar ulaşmasıyla, tesislerin 12 ay boyunca turizme hizmet etmesinin de önü açılmış olacak.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim