• BIST 9524.59
  • Altın 2490.695
  • Dolar 32.5745
  • Euro 34.6794
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Dünyanın ilk eko yatı Antalya'da üretiliyor

Dünyanın ilk eko yatı Antalya'da üretiliyor
Antalya Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren yat üreticisi firmalara dünyanın dört bir yanından talep yağıyor. Sunrise Yat firması tarafından bugünlerde 4 süperlüks yat birden üretiliyor.

Yatlardan biri ise dünya ve Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyor. 57 metre uzunluğundaki bu yıl denize indirilecek olan yat hem dizel hem elektrikli olması nedeniyle dünyanın ilk eko yatı olma özeliğini taşıyor. Sunrise Yat firması yetkilisi Nassif Hamati, yapımı devam eden 4 yatın da ABD ve Avrupalı müşterilerinin olduğunu açıkladı. Türkiye'nin yatçılıkta Hollanda'dan sonra dünyada ikinci olduğunu da belirten Hamati, "Bizim sektör krizden etkilenmedi. Tam tersine dünyanın dört bir yanından talep yağıyor" diye konuştu. 

Yenilenebilir enerji

Hamati, üretmekte oldukları yatlardan birinin yenilenebilir enerjiyle çalışan dünyadaki tek yat olduğunu söyledi. Yatta dizel ve elektrikli iki motor olduğunu da belirten Hamati, 57 metrelik dev yatın eko yat olmasının yanında 4 bin 500 deniz mili yapabilme özelliğine sahip olduğunu da açıkladı. Bu mesafe ile Antalya'dan çıkan yatın rahatlıkla ABD'ye varabileceğini belirten Hamati, "Diğer 3 yat da dünyanın sayılı büyüklükte yatlarından olacak" dedi. Antalya Serbest Bölgesi İşletici A.Ş. Müdürü Zeki Gürses ise 2000 yılından bu yana bölgede 270 yat üretildiğini ve karşılığında 570 milyon dolar girdi sağlandığını söyledi. Serbest Bölge'nin yatçılıkta dünyada marka olduğunu belirten Gürses, "Yat sektörü hızla gelişen bir sektör. İlk yıllarda 10-20 ve 30 metre uzunluğunda yat üretirken bugün 68 metre uzunluğunda, bin ton ağırlığında süper lüks yat üretiyoruz. Bu yatlardın denize indirilmesinde özel lift sistemi olması gerekiyor. Bu sistem kurulacak" açıklamasını yaptı.

www.ulastirma.com.tr 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim