• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Dünyanın ilk NOBS yakıt tankeri yapılıyor

Dünyanın ilk NOBS yakıt tankeri yapılıyor
Ningbo East tersanesi dünyanın ilk NOBS yakıt tankerini yapmak için sözleşme imzaladı. Tankerlerden ikisi 2013 yılının sonlarına doğru teslim edilecek.

Ningbo East tersanesi dünyanın ilk NOBS yakıt tankerini yapmak için sözleşme imzaladı. Tankerlerden ikisi 2013 yılının sonlarına doğru teslim edilecek

Yakın zamanda imzalanan sözleşmelerle iki 6,500 DWT’luk ve iki 4,500 DWT’luk NOBS (Deniz suyu harici Balastlı gemi) yakıt tankerinin inşası için adım atıldı. Projeler Zhejiang Huayun taşımacılık şirketi ve Guangdong Zhanjiang Fuda yakıt taşımacılığı şirketinin ortak oluşturduğu fon ile finansal olarak desteklenecek ve gemiler Ningbo East tersanesinde üretilecek.
Singapur bayraklı olacak olan gemiler, BV, GREEN SHIP ve EEDI tarafından ortak olarak sınıflandırıldı.

İlk iki NOBS yakıt tankerleri 2013 yılının sonunda teslim edilecek, Singapur ile Güneydoğu Asya arasında çalışacak olan gemiler, yakıt tedariği ve deniz taşımacılıklarında kullanılacak.

NOBS’ların araştırmasında ve tasarımlarında üç yıl boyunca uğraşan XED, Çin Halk Cumhuriyeti Fikri Mülkiyet dairesinde geminin patent haklarını aldı. Bir eşi benzeri olmayan gemilerin toplamda dört adet patent modeli bulunmakta bunlar ise; “NOBS Tanker”, “NOBS Kimyasal Madde Tankeri”, “NOBS Kuruyük Gemisi” ve “NOBS Konteyner Gemisi” olarak bildirildi.
Gemi ile ilgili alınan bilgilere göre, NOBS Tanker serisinden biri olan 6,500 DWT’luk ve 4,500 DWT’luk NOBS yakıt tankeri efektif olarak IMO’nun BWM ve PSPC yönetmeliklerinden kayıtsız olarak çalışabilmekte, ayrıca üst U şekli ile alt V şeklinin kalıplanmış çizgileri ise su rezistansını son derece azaltmakta. Geleneksel gemilere kıyasla, üretim ücreti, çalıştırma ücreti, tamir ücreti kıyaslamalarında daha düşük fiyatlara mal olurken okyanus çevresel korumasında ise son derece yüksek performansa sahip.

nobs-bunker-tankers-1.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim