• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Düşen uçak Mısır'a pahalıya patladı

Düşen uçak Mısır'a pahalıya patladı
Rusya'ya ait uçağın Sina Yarımadası'nda düşmesinin ardından çok sayıda turistin bölgeyi terk etmesi Mısır ekonomisini olumsuz etkiliyor.

Rusya'ya ait uçağın Sina Yarımadası'nda düşmesinin ardından çok sayıda turistin bölgeyi terk etmesi Mısır ekonomisini olumsuz etkiliyor. Mısır yönetimi, Rus ve İngiliz turistlerin tahliyesinden doğan aylık 281 milyon dolarlık zararı Körfez ülkelerinden gelecek turistlerle kapatmayı planlıyor.

Mısır Turizm Bakanı Hişam Zagzug, ülkesinin turizmdeki aylık kaybını 281 milyon dolar olarak öngördüklerini ifade etti.

Zagzug, yaptığı açıklamada, "Rus ve İngiliz turistler Şarm El Şeyh'i ziyaret eden turistlerin üçte ikisini oluşturmaktadır. Turistlerin tahliyesinin ardından Mısır'ın aylık zararının 281 milyon dolar olacağı hesaplanmaktadır. Bu açığı kapatmak için Körfez ülkeleri ve iç turizmi teşvik edeceğiz" dedi.

Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2014 yılında Mısır'ı ziyaret eden toplam turist sayının yüzde 31'ini Ruslar oluşturuyor. Söz konusu yılda Rusya'dan 3 milyon 160 bin turist Mısır'ı ziyaret etti.

RUS TURİSTLERİN MISIR EKONOMİSİNE KATKISI

İkinci sırada İngiliz, üçüncü sırada ise Alman turistler yer alıyor. Geçen yıl Mısır ekonomisine Rus turistlerin katkısı 1,9 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

İngiliz ve Alman turistler daha çok Mısır Pramitleri, Luksor ve Asvan gibi Mısır'ın tarihi bölgelerine ilgi gösterirken, Ruslar Şarm El Şeyh ve Hurgada gibi deniz ve plaj turizmini tercih ediyor.

Turistlerin tahliyesinin ardından Şarm El Şeyh'teki otellerin doluluk oranının yüzde 80-90'lardan yüzde 20-25'lere kadar gerilediği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim