• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Düşük emisyonlu uçaklar kalkışa hazır

Düşük emisyonlu uçaklar kalkışa hazır
DHL Express ve Lufthansa Cargo'nun ortak girişimi olan AeroLogic, resmi olarak operasyonlarına başladı.

İlk Boing B777F tipi uçağın teslim alınması ve Alman Havacılık Otoritelerinden Hava Operasyonları Sertifikasının alınması ile birlikte, AeroLogic Avrupa ve Asya arasında yeni güzergahlarda hizmet verecek.

AeroLogic orta vadede yıllık yaklaşık yüzde 5 oranında büyümesi beklenen Avrupa-Asya hattında oldukça verimli ve güvenilir taşımacılık hizmetleri vermek üzere kuruldu. Hafta içi günlerde AeroLogic Leipzig-Bahreyn-Hong Kong-Singapore-Delhi-Leipzig express hattında, hafta sonlarında ise Leipzig-Taşkent-Honk Kong-Taşkent-Leipzig kargo hattında hizmet verecek. 2010 yılına kadar bu havayolu Asya'nın birçok ana merkezine doğrudan bağlantı sağlamayı planlıyor.

AeroLogic ilk dördü bu yıl kullanıma hazır olmak üzere, kiralanmış yepyeni 8 adet B777F tipi kargo uçağı ile hizmet verecek. Gelişmiş yakıt tasarrufu, çevre dostu motoru ve kanat teknolojisi özelliğiyle B777F, piyasadaki en modern geniş gövdeli ve uzun mesafe gidebilen bir uçak tipidir. B777F 103 ton yükleme kapasitesine sahip olup, 9 bin kilometreden fazla mesafede uçuşlar gerçekleştirebilmektedir. Bu sayede AeroLogic Anavatanı Almanya Leipzig'den Asya'nın en önemli merkezlerine non-stop uçuşlar gerçekleştirebilecek ve böylelikle müşterilere ait gönderiler için transit sürelerini kısaltacak.
 

Deutsche Lufthansa AG CEO'su Wolfgang Mayrhuber konuyla ilgili olarak şöyle dedi: "Yeni havayolu, iki ortağın müşterileri için hizmetlerini geliştirmeye yönelik taahhütlerinin ve sektörde güçlü bir oyuncu yaratmaya yönelik girişimlerinin önemli bir göstergesi."

Deutsche Post DHL CEO'su Frank Appel ise "Dünya pazarlarının kaçınılmaz olarak toparlanacağı düşünülecek olursa, önemli ticari hatların, ortak çalışmalarla güçlendirilmesini, son derece akıllıca bir yatırım olarak görüyoruz. Müşterilerimize, pazardaki en verimli kargo kapasitesini, çevre üzerinde yarattığımız etkileri iyileştirme taahhütlerimizin farkında olarak sunuyoruz. GoGreen stratejimiz kapsamında 2020 yılına kadar yarattığımız karbon salınımını %30 oranında düşürmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.
Kargo kapasiteleri iki şirket tarafından bireysel olarak pazarlanacak. Havayolu Lufthansa Cargo için gelecekte, Avrupa-Asya hattının dışında AB-Kuzey Amerika hattında da faaliyet gösterecek.

Lufthansa ile DHL Express'in yüzde 50 ortaklık payıyla oluşturduğu ortak bir şirket olan AeroLogic GmbH, 2004 yılında başlatılan ortaklık girişimi sonucunda, merkezi Leipzig/Schkeuditz'de olmak üzere Eylül 2007'de kuruldu. Şirketin şu anda pilotlar da dahil olmak üzere 80'den fazla çalışanı bulunuyor. AeroLogic tarafından, yüzde 80'i kokpitte olmak üzere, takriben 200 kişilik istihdam oluşturulacak.

AeroLogic filosu, kiralanmış sekiz adet Boeing 777F'ten oluşuyor, bunlardan ilk dördü 2009 yılında teslim alınarak hizmete başlayacak. AeroLogic'in kapasitesi DHL Express ve Lufthansa Kargo tarafından ortak kullanılacak. Her iki ortak hem satışlardan hem de depo işlemlerinden sorumlu olacak.
Lojistik endüstrisinde, global bir pazar lideri ve "Dünyanın lojistik şirketi" olan DHL ise müşterilerine uluslararası hızlı taşımacılık, hava ve deniz aşırı taşımacılık, kara ve demiryolu transferleri, lojistik ve uluslararası gönderilerde yaptığı sözleşme hizmetlerini sunuyor.

Dünya genelinde 220'den fazla ülke ve bölgedeki 310 bin çalışanıyla uluslararası bir ağ olarak üstün bir hizmet kalitesi ve yerel bilgi birikimiyle müşterilerine taşımacılık zincirinin gereklerini sunan DHL, Deutsche Post DHL'in bir parçasıdır. Grup 2008 yılında, 54 milyar eurodan fazla bir gelir elde etti.

Dünyadaki lider kargo taşımacılık şirketleri arasında bulunan Lufthansa Cargo da 2008 mali yılında havayolu taşımacılığı yaklaşık 1,7 milyon ton kargo ve posta olarak geerçekleşti. Şirket dünya üzerinde yaklaşık 4 bin 600 kişiyi istihdam ediyor. 90 ülkedeki 300 ulaşım noktasına kargo taşımacılığı hizmeti veriyor. Lufthansa Cargo ile yapılan nakliye taşımacılığı Frankfurt üzerinden aktarmalı gerçekleştiriliyor. Tamamıyla Lufthansa'ya ait olan Lufthansa Cargo, 2008 mali yılında 2,9 milyar euro gelir elde etti.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim