• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Düşük kapasiteli gemiler pazar dışı kalıyor

Düşük kapasiteli gemiler pazar dışı kalıyor
Avrupa Port Tracker’in yayınladığı son rapora göre, büyük kapasiteli gemilerin artmasıyla küçük gemiler taşımacılık pazarından kaybolmaya tehlikesiyle başbaşa olduğu bildirildi.

Düşük kapasiteli gemiler pazar dışı kalıyor

Avrupa Port Tracker’in yayınladığı son rapora göre, büyük kapasiteli gemilerin artmasıyla küçük gemiler taşımacılık pazarından kaybolmaya tehlikesiyle başbaşa olduğu bildirildi.

İngiltere’nin Port Strategy raporunda, 8 bin TEU ve daha büyük kapasiteli gemi üretimlerinin sayısının artmaya başlaması, küçük gemilerin dağıtım pazarını etkilemeye başladığını bildirdi. 

Rapora göre, geçtiğimiz yıllarda gemilerin kapasitelerini gittikçe arttırma modasının çok fazla benimsendiğine dikkat çekilirken, 2006 yılından bu yana gemi kapasitelerinde yüzde iki ile beş arasın artış miktarı görüldüğü belirtildi. Üstelik 3 bin ile 5 bin TEU kapasiteleri arasındaki gemilerin Avrupa-Asya pazarından tamamen çekildikleri için kendilerine başka çalışma noktaları aradığı dile getirildi.

Port Tracker’ın ortaklarından Ben Hackett da konuyla ilgili verdiği bir röportajında, orta boyutlu gemiler bölgesel alanlarda çalışmaya başladığından beri, geriye daha küçük gemiler için alan kalmadığını belirterek bu tehlikenin gerçekliğini sözleriyle kanıtladı.

Port Tracker’ın raporu, recPoent araştırmasının sonucunda, gemi segmentlerinin giderek büyüyeceğini ve sektörde önümüzdeki 15 yıl boyunca süper büyük kapasiteli gemilerin söz sahibi olacağını da iddia etti.

Haber: Ahmet ÖZDÜZGÜN - DENİZHABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim