• BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Duty Free Mağazaları Yönetmeliği değişti

Duty Free Mağazaları Yönetmeliği değişti
Resmi Gazete’de yayınlanan karar göre, Gümrük Müsteşarlığı’nın, Gümrüksüz Satış Mağazaları Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

DUTY FREE MAĞAZALARI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ

Resmi Gazete’de yayınlanan karar göre, Gümrük Müsteşarlığı’nın, Gümrüksüz Satış Mağazaları Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

13/10/2006 tarihli 26318 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Gümrüksüz Satış Mağazaları Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirildi:

Maddenin yeni hali:

"(3) Gümrüksüz satış mağazası açılmak istenilen her bir gümrük kapısı ve yerde mağaza işletmeciliği tek bir işletici tarafından yapılır. Her bir gümrük kapısı ve yerde bulunan mağaza için açma ve işletme izni başvuruları ayrı ayrı yapılarak sonuçlandırılır. Kamu kurum ve kuruluşları mülkiyetinde veya tasarrufu altında bulundurduğu gümrük kapısı ve yerlerdeki gümrüksüz satış mağazalarının işletme hakkını tek bir işletici tarafından işletilmek şartı ile ihale mevzuatı hükümlerine göre kiraya verebilir. Özel hukuk tüzel kişileri, kamu kurum ve kuruluşları tarafından kendilerine verilen işletme hakkını, özel hukuk sözleşmeleri çerçevesinde üçüncü kişilere devredebilir."
Maddenin eski hali:

(3) Mağaza olarak açılmak istenilen yerin mülkiyetine veya tasarruf hakkına sahip ilgili kuruluşlar tarafından (Maliye Bakanlığı Millî Emlak Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve benzeri) mağaza işletmeciliğinin tek bir işleticiye verilecek şekilde ihale edilmesi gerekir.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim