• BIST 9719.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

E-5 karayolu yer altına taşınacak

E-5 karayolu yer altına taşınacak
Metrobüs, ezber bozmaya hazırlanıyor. Metrobüs inşaatı tamamlandığında Belediye durağı meydana eklenecek. Üstü yeşil alan olacak E-5 Karayolu ise yeraltına taşınacak.

E-5 karayolu yer altına taşınacak

Metrobüs, ezber bozmaya hazırlanıyor. Metrobüs inşaatı tamamlandığında Belediye durağı meydana eklenecek. Üstü yeşil alan olacak E-5 Karayolu ise yeraltına taşınacak.

15 Mart'ta temeli atılan Metrobüs, Beylikdüzü Belediye (Büyükşehir) durağından itibaren E-5 Karayolu ve yan yolların yer altına taşıma çalışması hızla ilerliyor.

D-100 Karayolu ve Kuzey-Güney Yan Yolları Uygulama Projesi olarak çalışmalarına başlanılan Metrobüs’ün bu yıl 29 Ekim’e kadar bitirilmesi planlanıyor.

Hat üzerinde Avcılar Merkez, Ambarlı, Saadetdere, Haramidere Sanayi, Haramidere, Beylikdüzü, Beylikdüzü Belediye, Bizimkent, Hadımköy-Beykent ve Tüyap olmak üzere toplam 10 adet durak yer alacak. Avcılar-Beylikdüzü Metrobüs Hattı inşaatı tamamlandığında yoğun trafikte yaklaşık 1 saatte alınan bu mesafe, 20 dakikada kat edilecek. Beylikdüzü Söğütlüçeşme arasındaki 50 kilometrelik mesafe ise 83 dakikada alınacak.

Avcılar-Söğütlüçeşme hattında halen günlük ortalama 715 bin yolcu taşınırken, Beylikdüzü hattının devreye girmesiyle bu rakam günde 1 milyon kişiye ulaşacak. Avcılar-Beylikdüzü Metrobüs Hattı’nda 10 adet yaya üst geçidi ile Avcılar ve Beylikdüzü’ne Metrobüs araçları için birer adet triyaj alanı inşa edilecek

Otomobillere üst geçit hazırlığı başladı

Metrobüs için Beko ile Tatilya önüne istinat duvarı yapıldı. Başlıca çalışmalar ise şöyle:

TÜYAP’a kadar uzayan Metrobüs ulaşımı için Avcılar’da altgeçit çalışması yapılacak.

Güzergâhta yer alan Haramidere Kavşağı revize edilerek genişletilecek.

Doğan Hastanesi önünde E-5 güney yan yol ile kuzey yan yola geçiş için araç üst geçidi oluşturulacak.

E-5 güney yan yoldan Yakuplu Mahallesi’ne giriş için taşıt üst geçidi planlanıyor. Araçlar Yakuplu’ya buradan giriş yapacak.

Bizimkent durağındaki yaya geçitleri revize edilecek.

Hadımköy Kavşağı’nda yer alan hem kuzey hem güney yan yolları için 2 adet köprü inşa edilecek.

Hadımköy Kavşağı’ndan sonra TÜYAP’a yönelen Metrobüs orta şeritten ayrılarak İBB Tuz Deposu mevkiinde son durağa geçiş yapacak.

BEYLİKDÜZÜ’NDEN ESENYURT’A YÜRÜYEREK GEÇİLECEK

E-5’te yan yollarda genişletme çalışmaları tamamlandıktan sonra Metrobüs hattı kurulacak. Yolun ortasından seyredecek Metrobüs’ün yapılmasıyla E-5, 3’er şeritten, yan yollar ise 2’şer şeritten oluşacak. Yan yollarda, Avcılar’a kadar olduğu gibi bundan sonra TÜYAP’a kadar trafik tek yönde akacak. Kent trafiği; Metrobüs, E-5 karayolu ve yan yollar dâhil alt geçitle yer altından devam edecek. Beylicium önündeki üst geçit kaldırılacak. İstanbul istikametine doğru 150 metrelik bölüm ise yeraltından akacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim