• BIST 9523.49
  • Altın 2487.759
  • Dolar 32.5133
  • Euro 34.8313
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

e-devlet kullanıcı sayısında hedef 30 milyon kişi

e-devlet kullanıcı sayısında hedef 30 milyon kişi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "2018 yılı itibarıyla e-devlet kullanıcı sayımızı 30 milyona, verilen hizmet sayısını da 3 bine ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, E-Devlet Yenilikçi Proje Yarışması Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, bilgi ve iletişim teknolojilerinin her geçen gün hızla geliştiğine dikkati çekerek, yaşanan bu gelişmelerin bireylerin günlük yaşamlarını ve iş yapma biçimlerini değiştirdiğini ifade etti.

Elvan: "e-devlet, bürokrasinin önüne geçilmesini sağlıyor"

Elvan, "e-devlet kapısı bizlere katılımcı, paylaşımlı ve etkileşimli vatandaş-devlet ilişkisi kurmak için önemli bir kıstas sunuyor. Devlet tarafından vatandaşlara sunulan hizmetlerin kalitesini yükseltiyor. Kamu hizmetlerinin bireylere daha kolay bir şekilde ulaştırılmasını sağlıyor. Bir taraftan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırırken diğer taraftan da toplumun dezavantajlı kesimlerine ulaşılmasına katkı sağlamıştır. Bürokrasinin önüne geçilmesini, israfın ve mükerrer yatırımların önlenmesi sağlanmaktadır diye konuştu.

"1 milyon 660 bin saatlik işlemler artık sadece 1 dakika"

Artık kamu kurumlarını kapı kapı dolaşıp belge toplama gerekliliğinin kalmadığını belirten Elvan; "Vatandaşlarımıza kamu kurumlarına yapılan başvuruyu bilgisayarlarından veya mobil cihazlarından istedikleri zaman yapma kolaylığı getirmiştir. Vatandaşlara masraf teşkil edecek pek çok süreci ortadan kaldırmıştır. Ülkemizde e-devlet üzerinden 415 bin adet adli sicil sorgulaması yapılmıştır. Her bir işlem için 6 lira ödemeniz gerekecekti. Ortalama 4 liradan 1 milyon 660 bin TL ulaşım ücreti ödenecekti ve değerli zamanınızdan ise 1 milyon 660 bin saat heder olacaktı. e-devlet kapısı üzerinden bu işlemin yapılma süresi sadece bir dakika. Ayrıca ne işlem ne de ulaşım için hiçbir ücret ödemiyorsunuz" diye konuştu.

"Son bir ay içinde 171 bin askerlik sorgulaması yapıldı"

e-devlet üzerinden yapılan işlemler hakkında bilgi veren Bakan Elvan, "Son bir ay içinde 4 milyon araç, 171 bin askerlik sorgulaması yapılmıştır. İşte bu tür bilgilerin temini için milyonlarca lira vatandaşımızın cebinde kalıyor. Kırtasiyeden, zamandan, işgücünden önemli bir kazanım sağlıyor. Ülkemizde internetin ve bilişim teknolojilerinin yangınlaşması sonucunda e-devlet projelerinin nicelik ve nitelik açısından geliştiğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

"6 yılda 17 milyon kişiye ulaşıldı"

e-devlet Projesi'nin 2008 yılında faaliyete geçtiğini hatırlatan Elvan, 6 yıl gibi bir sürede 17 milyon 880 binin üstünde bir kullanıcıya ulaştığını söyledi. Elvan, "Biz, 2018 yılı itibarıyla e-devlet kullanıcı sayımızı 30 milyona, verilen hizmet sayısını da 3 bine ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi.
"Yeni proje, fikir ve çözüm önerileriyle ülkemizin istikbali genlerin yenilikçi, girişimci ve yaratıcı zihinlerinden faydalanıyoruz" diyen Elvan, "Her yarışmada olduğu gibi aralarında diğerlerinden daha öne çıkan çalışmalar var. Bu diğer projelerin başarısız olduğu anlamına gelmiyor. Aksine, bu yarışmada kazandıkları tecrübelerle daha büyük başarılara imza atacaklarını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim