• BIST 9530.47
  • Altın 2478.792
  • Dolar 32.4444
  • Euro 34.8012
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

E-Fatura'ya geçişte son gün bugün

E-Fatura'ya geçişte son gün bugün
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından oluşturulan ve Resmi Gazete’de yayınlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında e-fatura kullanması gereken şirketler, 1 Eylül 2013 tarihine kadar Gelir İdaresi Başkanlığı'na başvuru yapmak zorunda.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından oluşturulan ve Resmi Gazete’de yayınlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında e-fatura kullanması gereken şirketler, 1 Eylül 2013 tarihine kadar Gelir İdaresi Başkanlığı'na başvuru yapmak zorunda. Konuyla ilgili bir açıklama yapan E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, e-fatura başvurusunu henüz yapamamış şirketlerin başvurularını e-imza ve mobil imzayla hızlı ve  kolay bir biçimde yapabileceklerine dikkat çekti.

Geç Kalan Şirketler E-İmza ile Nasıl Başvuru Yapabilecek?

E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, e-fatura uygulamasına elektronik ortamda e-imza veya mobil imza ile başvuruda bulunmak isteyen şirketlerin www.efatura.gov.tr adresi üzerinden işlem yapabileceklerini belirtti. Orhun, “Yasayla e-fatura kullanması zorunlu olan veya bu hizmetten faydalanmak ve başvurusunu elektronik ortamda iletmek isteyen şirketlerin yetkilileri, öncelikle www.efatura.gov.tr portalında yer alan e-fatura başvuru formunu eksiksiz biçimde doldurmalı. Ardından sahip oldukları e-imza veya mobil imza ile bu formu onaylamaları yeterli olacaktır. Ayrıca, başvuru sonrası GİB’in e-fatura sistemini kullanmaya başlayacak şahıs şirketleri e-imzayla, diğer firmalar ise mali mühür ile faturalarını gönderebilecekler” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim