• BIST 9439.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

E-imza dönemi uygulanmaya başladı

E-imza dönemi uygulanmaya başladı
İlgili yasanın kabulünden sonra sıfır araç alanlara e-imza yoluyla tescil kolaylığı sağlayacak proje uygulanmaya başladı.

E-İMZA DÖNEMİ BAŞLADI

İlgili yasanın kabulünden sonra sıfır araç alanlara e-imza yoluyla tescil kolaylığı sağlayacak proje uygulanmaya başladı.

Şimdilik Ankara'da 4 otomotiv bayiinde denenen projeye göre, vatandaşlar aldığı aracı 15 dakikada bayiden tescil ettirecek ve geçici ruhsatla aracı alıp eve gidebilecek. Ancak yeni yasanın getirdiği bu kolaylıktan yararlanmak için elektronik imza sahibi olmak gerekiyor. Türkiye’nin ilk elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı olan E-GÜVEN’den e-imzanızı hemen alabilirsiniz.

Yeni uygulamaya konulan 5942 sayılı kanunun birinci maddesi gereğince Araç ve Sürücü Bilgi Sistemi (ASBİS) adlı elektronik sistemle alıcı ve satıcıların araç devri ile ilgili tüm işlemleri noterde yapılabiliyor. Yeni sistemle beraber devri yapılacak olan aracın trafik, maliye, muayene ve sigorta ile ilgili bilgileri elektronik ortamdan notere ulaştırılıyor, böylece araç alım satımı için diğer kurumlara gitmeye gerek kalmıyor ve bütün işlemler elektronik ortamda sonuçlandırılabiliyor. Bu sistemde kullanmak üzere ihtiyacınız olan e-imzanıza sahip olmak için www.e-guven.com adresindeki online formu doldurmanız yeterli. Türkiye’nin ilk elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı E-GÜVEN, elektronik imza hizmetinin yanı sıra adreste kimlik kontrolü, kurulum ve eğitim hizmeti de sunuyor.

E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, konu hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getiriyor: Yeni çıkan kanunla beraber araba alım satım işlerinin de elektronik imza ile yapılabilmesinin heyecan verici bir gelişme olduğuna inanıyoruz. Elektronik imza sahibi olanlar bürokratik işlemler için saatlerini harcamadan, kağıttan ve paradan da tasarruf ederek araba alma ya da satma imkanı buluyorlar. Türkiye’yi e-imza uygulamasıyla tanıştıran E-GÜVEN olarak, elektronik imza uygulamasının gün geçtikçe yaygınlaşarak farklı alanlarda hayatımızı kolaylaştırmasından mutluluk duyuyoruz.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim