• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

e-ticaretin kapısı KOBİ'lere açılıyor

e-ticaretin kapısı KOBİ'lere açılıyor
Google öncülüğünde Garanti Bankası, Yurtiçi Kargo, IdeaSoft ve SadeceHosting desteği ile kurulan şinizi İnternete Taşıyın' platformu Türkiye çapındaki tüm KOBİ'leri e-ticaret ile tanıştırmayı hedefliyor.

e-ticaretin kapısı KOBİ'lere açılıyor

Google öncülüğünde Garanti Bankası, Yurtiçi Kargo, IdeaSoft ve SadeceHosting desteği ile kurulan şinizi İnternete Taşıyın' platformu Türkiye çapındaki tüm KOBİ'leri e-ticaret ile tanıştırmayı hedefliyor.

'İşinizi İnternete Taşıyın' platformu ile Türkiye'de e-ticaret sitesi sayısı ikiye katlanacak.

Google öncülüğünde Garanti Bankası, Yurtiçi Kargo, IdeaSoft ve SadeceHosting desteği ile kurulan platform; KOBİ'lerin e-dönüşüm sürecine rehberlik ederek, rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. 

Platform, 1 milyon KOBİ'ye erişerek, ilk yıl sonunda mevcut 10 bin aktif  e-ticaret sitesini ikiye katlamayı amaçlıyor.

"İşinizi İnternete Taşıyın" platformu kapsamında; internet teknolojilerini işlerine entegre etmek isteyen KOBİ'lere bir yıl boyunca ücretsiz çözümler sunulacak. İşletme sahipleri, www.isinizinternette.com.tr  adresine girerek; 1 yıl boyunca herhangi bir ücret ödemeden, .com alan adı alabilecek, web sayfalarını oluşturabilecek, e-ticaret altyapılarını kurabilecek, hosting servisinden faydalanabilecek ve böylece ürün ve hizmetlerinin internet üzerinden tanıtımını ve satışını yapabilecekler.

İnterneti Satış Kanalı Olarak Konumlayarak İşinizi Büyütebilirsiniz

'İşinizi İnternete Taşıyın' platformu kapsamında sunulacak hizmetlerinin tanıtıldığı basın toplantısına; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün yanı sıra 'İşinizi İnternete Taşıyın' platformunu destekleyen Google, Garanti Bankası, IdeaSoft ve SadeceHosting firmalarının yetkilileri katıldı. E-ticaret yapan firmaların yapmayanlara oranla 4 kat daha fazla büyüdüğü bir ortamda, internete yatırım yapmanın kaçınılmaz hale geldiğine dikkat çekilen toplantıda; KOBİ'lerin internet ekonomisine dahil olarak  rekabet güçlerini artırabileceği ve yaratılan dinamizm ile ülke ekonomisinin büyümesine katkı sağlanacağı belirtildi.

İşinizi İnternete Taşımak Hızlı ve Kolay

İşletmeler platform kapsamında sunulan altyapı ile herhangi bir teknik desteğe ihtiyaç duymadan kolay ve hızlı  bir şekilde işlerini internete taşıyabilecekler. Platform kapsamında, Garanti Bankası ödeme sistemleri konusunda destek sağlarken, IdeaSoft e-ticaret sitesi hazırlama aracını, SadeceHosting ise web sitesi oluşturma aracı ve hosting hizmetini sağlayacak. E-ticaret sitesi kuran firmalar,  ürün gönderimlerinde Yurtiçi Kargo'nun özel fiyat avantajları ve servislerinden faydalanabilecekler .  Google AdWords reklam programı desteği ile de işletmeler, ürün ve hizmetlerini hedef kitleleri ile buluşturma imkanına sahip olacaklar.

Hiçsönmez: 'Sihirli formül çok uzakta değil'

Basın toplantısında konuşan Google Türkiye Ülke Direktörü Bülent Hiçsönmez, "İnternet ile birlikte hızlı bir değişimin yaşandığı, kullanıcı karar verme ve satın alma eğilimlerinin değiştiği bu dönemde işletmeler için rekabette kalıcı olabilmenin ve başarıda sürekliliği sağlayabilmenin formülü internete yapılacak doğru yatırım ile mümkün olacaktır. Tüketicinin '24 saat açık mağaza konsepti' nde yaşamaya başladığı bu süreçte interneti satış kanalı olarak konumlandırmak işletmelerin sürdürülebilir büyümelerini sağlamaları için önemli" dedi.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ise "Yapılan araştırmalar, Türkiye'deki KOBİ'lerin, internet ekonomisinin sunduğu fırsatlardan yeterince faydalanamadığını gösteriyor. Değişen tüketim alışkanlıkları ve müşteri profili düşünülünce, KOBİ'lerin bilgi işlem teknolojilerini etkin kullanması büyük önem taşıyor. Biz de bugün KOBİ'lerin dijital dönüşümüne destek olmak amacıyla 'İşinizi İnternete Taşıyın' projesini hayata geçiriyoruz. Projeyle, yeni Türk Ticaret Kanunu devreye alınmadan, KOBİ'leri e-dönüşüm sürecine hazırlamayı amaçlıyoruz. İşbirliğimiz sayesinde, KOBİ'lere, web sayfası, hosting ve e-ticarete olanak tanıyacak altyapı kurulumu, ücretsiz olarak sağlanacak. Garanti Bankası olarak, projeden yararlanacak KOBİ'lere, e-ticarete girişi kolaylaştırmak amacıyla 2 yıl boyunca yıllık kullanım ücreti almadan sanal POS hizmeti sunacağız. 'KOBİ'lerin dijital danışmanı Garanti' yaklaşımıyla, önümüzdeki dönemde hayata geçireceğimiz yeni proje ve işbirlikleri sayesinde, dijital dünyadaki desteğimizi kesintisiz sürdüreceğiz" diye konuştu.

İçil: 'Ticaret İnternet'e Taşınıyor'

'İşinizi İnternete Taşıyın' platformu hakkında bilgi veren Google Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Pazarlama Müdürü Mustafa İçil yaptığı konuşmada, "İşletmelerin internet teknolojilerini etkin kullanması, ülke ekosisteminin büyümesi açısından da büyük önem taşıyor.'İşinizi İnternet'e Taşıyın' platformu olarak hedefimiz; ekonomimizin büyümesinde büyük öneme sahip KOBİ'lerin bu dünyada yer alabilmesi için gerekli olan altyapı ve desteği sunabilmek, hızlı değişime rağmen rekabette kalıcı olmalarına, işlerini farklı pazarlara taşıyabilmelerine yardımcı olmaktır. Bu kapsamda ilk kez  Google Türkiye öncülüğünde başlattığımız ve Garanti Bankası, Yurtiçi Kargo, IdeaSoft ve Sadece Hosting desteği ile gerçekleştirdiğimiz bu projenin diğer ülkelere örnek olmasını hedefliyoruz" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim