• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Eastern, Harvey Gulf'a 4. gemiyi teslim etti

Eastern, Harvey Gulf'a 4. gemiyi teslim etti
Eastern Shipbuilding grubu dördüncü Tiger Shark türü açık deniz tedarik gemisi “M/V Harvey Deep Sea”yi ABD New Orleans merkezli Harvey Gulf International Marine’e teslim etti.

ABD Florida merkezli Eastern Shipbuilding grubu dördüncü Tiger Shark türü açık deniz tedarik gemisi “M/V Harvey Deep Sea”yi ABD New Orleans merkezli Harvey Gulf International Marine’e teslim etti. Eastern’in Allanton tersanesinden 2012 yılı aralık ayında suya indirilen gemi Eastern’in Harvey Gulf için inşa ettiği ikinci çok amaçlı hafifi inaş gemisi (LCV).

Geçmişte sürekli olarak yabancı bayraklı inşa gemilerinin kullanıldığı belirgin pazarda, Amerika bayraklı çalışacak olan LCV son derece geniş bir pozisyona sahip olacak.

Harvey Deep Sea’nin de inşasının tamamlanmasıyla birlikte 2002 yılından bu yana Eastern, Harvey Gulf için toplamda 11 gemi inşa etti. Geçtiğimiz ay Harvey Gulf yaptığı bir basın açıklamasında, Eastern Shipbuilding’in kendileri için Harvey Sub-Sea, Harvey Blue-Sea ve Harvey Intervention isminde 3 gemi daha inşa edeceğini bildirdi.

AC dizel/elektrik güçlü ikiz Schottel Z motoruna ve üç Schottel STT4 burun iticilerine sahip Harvey Deep Sea, ayrıca fırlatma korumalı, Yerel Oilwell Varco 195 ton knuckle boom deniz altı vince sahip olacak. 10,000 ft  kaldırma indirme gücüne sahip olan vincin gemiye eklenebilmesi için Harvey Deep Sea New Orleans’a gidecek.

Harvey Deep Sea’nin genel özellikleri

Boy: 92 metre
En: 20 metre
Draft: 7 metre
Personel: 67 kişi

harvey_deep_sea_700.jpg

İstanbul Haber Ajansı- Ahmet ÖZDÜZGÜN

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim