• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

easyJet, Türkiye faaliyetlerine hız veriyor

easyJet, Türkiye faaliyetlerine hız veriyor
Geçen mali yılın ilk altı ayına oranla, 2011’in ilk altı ayında yolcu sayısını yüzde 11,6 oranında artıran easyJet, Türkiye’deki faaliyetlerine de hız veriyor.

easyJet Türkiye’deki yolcu sayısını yüzde 6 oranında arttırıyor

Geçen mali yılın ilk altı ayına oranla, 2011’in ilk altı ayında yolcu sayısını yüzde 11,6 oranında artıran easyJet, Türkiye’deki faaliyetlerine de hız veriyor.

İsviçre, Avusturya, Türkiye ve Doğu Avrupa'dan sorumlu Pazarlama Müdürü Peter Voets, 2011 yazında Türkiye’deki koltuk kapasitesini bir yıl öncesine göre yüzde 16 arttırdıklarını belirtti ve yılsonuna kadar yolcu sayısını, bir önceki yıla oranla yüzde 6 arttırarak, 460 bine ulaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Uçurduğu yolcu sayısı göz önünde bulundurulduğunda, Avrupa’nın 4’üncü, İngiltere’nin en büyük havayolu şirketi easyJet; Mayıs ayında Türkiye’de faaliyete geçmenin 5’inci yılını kutluyor.

Bu beş yıl içerisinde yaklaşık 1 milyonu İstanbul’dan olmak üzere, Türkiye genelinden 1 milyon 300’ün üzerinde yolcu taşıyan easyJet’in, 17 Mayıs 2011 günü Sofa Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan, İsviçre, Avusturya, Türkiye ve Doğu Avrupa'dan sorumlu Pazarlama Müdürü Peter Voets, her ne kadar doluluk oranı iyi görünse de gelişmenin başlangıçta beklendiği hızda gerçekleşmediğine dikkat çekti. Voets sadece iki noktada hizmet vererek 1 milyon yolcu kapasitesine ulaşmanın da büyük bir başarı olduğunu sözlerine ekledi.

Bugün Türkiye’de 5 havalimanından 13 rotada hizmet verdiklerine dikkat çeken Voets “Türkiye easyJet için çok büyük bir potansiyel taşıyor ancak Avrupa Birliği (AB) üyesi olmaması Avrupalı havayolu şirketlerinin uygulama ve gelişimini yavaşlatıyor” dedi.

Voets ayrıca konuşmasında easyJet’in Türkiye pazarında dağıtım ağı oluşturmayı deneyeceklerini de belirtti.

easyJet Hakkında:

Son bir yılda 30 ülkede yer alan 129 havaalanından 560 rotada 52 milyon yolcu taşıyan easyJet yolcuları 1100 kilometreyi ortalama 45-50 pound karşılığında uçmaktadır. Yolcu sayısı açısından İngiltere’nin en büyük, Avrupa’nın 4. havayolu şirketi olan easyJet sürdürülebilirlik konusuna büyük önem veriyor. En yeni teknolojiye yapmış olduğu yatırımlarla son 10 yıl içerisinde yolcu kilometresi başına düşen CO2 emisyonunu %27 oranında azaltmıştır. easyJet’in A319, A320 ve B737’den oluşan filosu 199 uçaktan oluşmaktadır.

easyJet Uçuş Noktaları:

Aberdeen, Agadir, Ajaccio, Alicante, Almeria, Amsterdam, Asturias, Atina, Barselona, Bari, Basel, Bastia, Belfast, Berlin, Biarritz, Bilbao, Birmingham, Bodrum, Bordeaux, Bournemouth, Brindisi, Bristol, Budapeşte, Brüksel, Bükreş, Katanya, Cagliari, Köln, Kopenhag, Korfu, Kazablanka, Dalaman, Dortmund, Dubrovnik, Düsseldorf, East Midlands, Edinburgh, Faro, Fuerteventura, Cenevre, Cebelitarık, Glasgow, Kanarya Adaları, Grenoble, Hamburg, Helsinki, Kandiye, Hurgada, Ibiza, Innsbruck, Inverness, Istanbul, Jersey, Krakov, Lamezia Terme, Larnaka, Lanzarote, La Rochelle, Lizbon, Liverpool, Ljubljana, London Gatwick, London Luton, London Stansted, Lion, Madeira Adaları, Madrid, Mahon, Malaga, Malta, Manchester, Marakeş, Marsilya, Milan Linate, Milan Malpensa, Montpellier, Münih, Murcia, Mikanos, Nantes, Napoli, Newcastle, Nis, Olbia, Palermo, Palma, Baf, Paris Charles de Gaulle, Paris Orly, Pisa, Porto, Prag, Rodos, Roma, Salzburg, Santorini, Şarm El- Şeyh, Sofya, Split, Stockholm, Tanca, Tallinn, Tel Aviv, Tenerif, Selanik, Toulouse, Torino, Valensiya, Venedik, Viyana, Zürih.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim