• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

EasyJet'te bayrağı Barton devralacak

EasyJet'te bayrağı Barton devralacak
Ocak ayında Sir Mike Rake’in görevini bırakacağını duyurmasının ardından Mayıs 2013 itibariyle John Barton, easyJet’in Bağımsız Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaya başlayacak.

Avrupa’nın 1 numaralı düşük tarifeli havayolu şirketi easyJet, Mayıs 2013 itibariyle John Barton’ın şirket yönetimine Bağımsız Yönetim Kurulu Başkanı olarak katıldığını açıkladı.  John Barton aynı zamanda uluslararası sigorta şirketleri Next plc ve Catlin Group Limited’in de başkanlığını yürütüyor.

İşe alım sürecini yöneten, easyJet Yönetim Kurulu Adaylık Komitesi’nin Başkanı David Bennett, Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada; “John Barton gibi geçmişte büyük başarılara sahip olan birinin aramıza katılıyor olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. 16 yılı aşkın bir süredir önde gelen şirketlerde başkanlık görevi yürüten Barton, easyJet plc kuruluna deneyim ve ticari uzmanlığı ile zenginlik katacak. easyJet’te görev yaptığı üç yıl süresince sağlamış olduğu önemli katkılardan ötürü Sir Mike‘a da tekrar teşekkürlerimizi sunuyor ve gelecekte başarılarının devamını diliyoruz” dedi.
 
eastJet’in başkanlık görevini yürütmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getiren John Barton ise; “easyJet hiç kuşkusuz Avrupa’nın önde gelen havayollarından ve İngiltere’nin en başarılı ve dinamik şirketlerinden biri haline gelmiştir. Bu görevi devraldıktan sonraki en büyük amacım easyJet yönetiminin yıllardır sürdürdüğü piyasa liderliğini ve bu sayede elde edilen başarıları devam ettirmek olacak. easyJet ekibiyle çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.
 
Yeminli muhasebeci olan ve 1984-1997 yılları arası JIB Group plc’de Genel Müdürlük görevi de dahil olmak üzere çeşitli yöneticilik sorumlulukları üstlenen John Barton; JIB’in Jardine Lloyd Thomson ile birleşmesinden sonra 1997’de birleşmiş grubun Başkanı oldu. 2002 yılında Next’in yönetimine katılan ve 2004’te Başkan Yardımcısı, 2006’da ise Başkanlık görevini devralan Barton ayrıca, Cable and Wireless Worldwide plc., Wellington Underwriting plc. ve Brit Insurance Holding’in de başkanlığını yürüttü.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim