• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

EasyJet'te nanoteknoloji yakıt tasarrufu

EasyJet'te nanoteknoloji yakıt tasarrufu
İngiltere’nin en büyük havayolu şirketi easyJet uçuşlarında nanoteknolojiden faydalanarak yakıttan tasarruf sağlayan ve sürtünmeyi azaltan ilk ticari havayolu oldu.

NANOTEKNOLOJİ İLE YAKIT TASARRUFU

İngiltere’nin en büyük havayolu şirketi easyJet uçuşlarında nanoteknolojiden faydalanarak yakıttan tasarruf sağlayan ve sürtünmeyi azaltan ilk ticari havayolu oldu.

EasyJet nanoteknolojiyi ilk kez yolcu uçaklarında kullanarak uçuşlardaki emisyon oranını azaltmayı hedefliyor.

1995’teki kuruluşundan bu yana easyJet daima en az maliyete en yüksek verimliliği sağlamayı hedef alan easyJet ile uçan yolcular hem düşük bilet ücretlerinden yararlanıyor hem de çevreye daha az karbon ayak izi salıyor.

Bugüne kadar Amerikan askeri, itfaiye, polis ve cankurtaran helikopter ve uçaklarında kullanılan, uçağa ekstradan sadece 4 oz (113.40 gram) ağırlık yükleyen, ultra ince polimer kaplama sayesinde yüzde 2’ye varan oranda yakıt tasarrufu sağlanabiliyor.

Şu anda 8 uçağa uygulanan bu kaplama 12 aylık bir deneme sürecine tabi tutuluyor. Bu uygulama sayesinde easyJet yolcularının, aynı tip uçakla aynı mesafeyi kat eden diğer yolculara oranla yüzde 22 daha az emisyon salgılayacağı belirtiliyor.

12 ay süreyle denenecek

EasyJet CEO’su Carolyn McCall konuyla ilgili yaptığı açıklamada “easyJet’in filosunda kullandığı özel kaplama testleri çok memnun edici sonuçlar verdi” diye konuştu. McCall konuşmasını “verimlilik easyJet’in genlerinde bulunuyor. Filomuzda kullandığımız benzin miktarını azaltmanın yeni yollarını bulabilirsek daha hesaplı uçak biletleri ve daha düşük karbon ayak izi sunarak, elde edeceğimiz kârı yolcularımıza da aktarabileceğiz. Bize göre tüm havayolları operasyonlarının çevreye olan zararlı etkisini azaltmanın yollarını araştırma konusunda hassas olmalıdır” diye sürdürdü.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim