• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

EBSO çevre ödülleri sahiplerini buldu

EBSO çevre ödülleri sahiplerini buldu
EGE Bölgesi Sanayi Odası 2011 yılı Çevre Ödülleri sahiplerini buldu. Altın, Gümüş ve Bronz Çevre ödülü kazanan firmalar ödüllerini EBSO Sanayiciler Lokali'nde düzenlenen törenle aldı.

EBSO çevre ödülleri sahiplerini buldu

EGE Bölgesi Sanayi Odası 2011 yılı Çevre Ödülleri sahiplerini buldu. Altın, Gümüş ve Bronz Çevre ödülü kazanan firmalar ödüllerini EBSO Sanayiciler Lokali'nde düzenlenen törenle aldı.

Yapılan değerlendirme sonucunda Çevre Altın Ödülü kategorisinde birinciliği Termodinamik Makine San. ve Tic. A.Ş., ikinciliği Çimentaş ve üçüncülüğü Ege Seramik San. ve T.A.Ş. aldı. Çevre Uygulama (Gümüş) Ödülü kategorisinde birinciliğe Norm Cıvata San. ve Tic. A.Ş., ikinciliğe Coca Cola İçecek A.Ş., üçüncülüğe ise Eko Endüstri Kalıp Otomotiv Plastik ve Spor Aletleri San. Dış. Tic. Ltd. Şti layık görüldü. Tema Ödülü Kategorisinde ise birinciliği İdeal Teknoloji Bilişim Çözümleri A.Ş. kazandı.
 
Törende konuşan EBSO Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, törenden önce, Cumhuriyet Kız Teknik Meslek Lisesi'nin “e-atıktan Sanata” sergisini gezdiğini, sanayiciler olarak çevre konusunda önem verdikleri konuların hava ve suyla bitmediğini, dünyada çevre konusundaki en büyük sıkıntıların elektronik katı atıklar olduğunu bir kez daha gördüğünü söyledi. Tiryaki “Elektrik elekronik teknolojisinin büyümesi ve çok hızla gelişmesi bu ürünlerin de hızla demode olmasına, bunun da dünyada diğer çevre sorunlarının yanında e-atık konusu en ciddi katı atık sorunlarından biri haline gelmesine neden oldu. Dünyada 5 milyar cep telefonu, 1 milyar civarında bilgisayar olduğu tahmin edilmekte ve teknolojiyle birlikte bu sayı hızla artmakta. Sadece cep telefonu üreticilerinin dünyada her yıl 150 milyon ton elektronik katı atık olduğunu açıklandı. Elektronik sektöründeki üretim artışı bu sektördeki atık pazarının büyümesini de hızlandırıyor” dedi. İçerdiği zararlı ağır metaller ile plastik materyallerin ciddi bir çevre kirliliği yaptığını belirtti.

Çevre konusunun sanayicinin en büyük sorunlarından olduğunu belirten Tiryaki, “Özellikle AB uyum sürecinde, uyum yasaları içerisinde Türkiye'nin en zorlanacağı yasalar arasında çevre uyum yasaları var. Şunu da ifade etmek gerekir. Bu işin hakkaniyeti, çevreyi kirletenin çevreyi kirlettiği kadar temizlik ile ilgili olarak masrafına katılması gerek. Dünya ölçeğinde baktığımızda Maalesef Kyota Protokulu'na imza atanlar çevresinde en çok kirletenler olarak en büyük masrafı yapmamaktadır” diye konuştu.
 
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise konuşmasında bu günün kendileri için çok özel bir gün olduğunu belirterek, “Çevre hepimizi yakından ilgilendiren, sorumlu olduğumuz ve taşıdığımız sorumluluk. Bu sorumluluğu bizden sonra gelecek kuşaklara da temiz toplum bilinciyle devredebilmek için gerek üretimde, gerek tüketimde, gerekse yaşamımızda çere bilinci oluşturmak amacıyla EBSO 11 yıldır bu çerçevede çevre ödülü düzenliyor. Çevre ile ilgili olarak 2009'dan beri 20'ye yakın çevre ile ilgili toplantı, 2000 kişinin katıldığı bilgilendirme toplantıları yaptık. Çevre ile ilgili ceza ile karşı karşıya kaldığımız ve cezayı yiyince aklımızı başımıza getiren, cezası en yüksek, en önemli devlet kurumu bana göre Çevre Müdürlüğüdür. Cezayı yediğimizde birbirimizi arayıp ne şekilde yardımcı olabileceğimizi konuşuyoruz. Bu cezalarla karşı karşıya kalmamak için toplantılar yaptık. Toplantılar esnasında Orman Bakanlığı, Çevre Müsteşarlığı, İzmir'deki Çevre Müdürlüğümüzü ziyaret ettik. Bu toplantılarla sanayicilerin sıkıntısını anlattık. Bunların tüm amacı ceza yememek için değil bizden sonraki kuşaklara yaşanır, sağlıklı bir çevre bırakmak içindir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından çevre ödülleri EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ile Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki tarafından verildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim