• BIST 9093.3
  • Altın 2324.193
  • Dolar 32.3628
  • Euro 34.9825
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

ECDIS eğitimlerinin netleştirilmesi istendi

ECDIS eğitimlerinin netleştirilmesi istendi
Elektronik Harita Gösterim ve Bilgi Sistemi önümüzdeki yıllarda IMO’nun seyir güvenliğini arttırma çabaları kapsamında tüm gemilerde zorunlu hale gelecek.

 

Denizcilik Enstitüsü (Nautical Institute) önderliğinde armatörleri ve gemiadamlarını  Elektronik Harita Gösterim ve Bilgi Sistemi (ECDIS – Electronic Chart Display and Information Systems) eğitimlerinin gereksinimleri hakkında bilgilendirmek üzere bir kılavuz hazırlandı. Elektronik Harita Gösterim ve Bilgi Sistemi önümüzdeki yıllarda IMO’nun seyir güvenliğini arttırma çabaları kapsamında tüm gemilerde zorunlu hale gelecek.

Bir gemide en az bir adet Elektronik Harita Gösterim ve Bilgi Sistemi bulunacak, bu durumda kağıt haritalar da gemide bulundurulacaktır. Ancak gemide birden fazla Elektronik Harita Gösterim ve Bilgi Sistemi ünitesi mevcutsa düzeltilmeleri pahalı ve zaman alıcı olan haritalara gerek kalmayacak.

Her iki durumda da gemi adamlarının gerekli eğitime sahip olmaları, elektronik seyir konseptini anlamış olmaları ve gemideki teçhizata aşina olmaları gerekiyor. Denizcilik Enstitüsü (Nautical Institute), eğitim gereksinimleri hakkındaki kafa karışıklıklarının farkında olduğunu açıkladı. Söz konusu yeni kılavuzun meydana gelmesini sağlayan sektör gurubu geçtiğimiz yıldan beri görüşmelerinisürdürürken  Elektronik Harita Gösterim Sistemi eğitimleri gereksinimleri hakkında bir netleştirme yapılmasının gerekli olduğuna karar verdi.

Denizcilik Enstitüsü (Nautical Institute), armatörlerin Elektronik Harita Gösterim ve Bilgi (ECDIS) Sistemi kullanımı hakkında net prosedürlere sahip olması gerektiğini ve seyir zabitlerine armatörler tarafından bu sistemin eğitiminin sağlanması gerektiğini bildirdi. Denizcilik Enstitüsü, zabitlerin aşinalık kazanmaları için geniş bir seçenek yelpazesi sunuldu.  Seçeneklerin arasında, üretici firmalar tarafından ya da bağımsız eğitmenler tarafından sağlanacak kıyı bazlı eğitimler, bilgisayar bazlı eğitimler bulunuyor. Tüm seçeneklerin peşi sıra gemide doğrudan tecrübe kazandıracak olan  uygulamalı eğitimler de verilecek.

Denizcilik Enstitüsü (Nautical Institute), armatörler hangi eğitim yöntemini seçerlerse seçsinler, seyir zabitlerinin göreve getirilmeden önce Elektronik Harita Gösterim ve Bilgi Sistemi (ECDIS) ünitelerine iyi hakim olmaları gerektiğini açıkladı.

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim