• BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Eco Marine, insansız deniz aracı yapacak

Eco Marine, insansız deniz aracı yapacak
Eco Marine Power tarafından Aquarius Bahri yenilenebilir enerji (MRE) tasarımını kendine merkez alarak üreteceği insansız deniz aracının geliştirilmesine başlandı.

Eco Marine, insansız deniz aracı yapacak

Eco Marine Power tarafından Aquarius Bahri yenilenebilir enerji (MRE) tasarımını kendine merkez alarak üreteceği insansız deniz aracının geliştirilmesine başlandı.

Tasarım konsepti AquariusUSV olarak isimlendirildi. Geliştirilen aracın bir çok görevde kullanılabileceğini belirten yetkililer, bunların içinde sahil devriyesi, araştırma ve engelleme gibi sahil şeridi görevleri bulunurken mayına karşı tedbirleri ve denizaltı ile savaş (ASW) gibi açık deniz görevlerin de bulunduğunu ilettiler. Gemi ayrıca okyanusta gerçekleştirilen bilimsel araştırmalarda da kullanılabilecek.

Çalışma bölgesini azamiye çıkarmak için, AquariusUSV Eco Marine Power’in Aquarius MRE sistemi için üretilen EnergySail teknolojisi ile birlikte bir çok yeni tasarım konseptini deneyecek. Diğer birçok USVlerin aksine, AquariusUSV güneş ve rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından yakıt tüketimini azaltmak için elden geldiğince kullanacak. Bu yenilenebilir enerji kaynakları geminin gerektiği zaman neredeyse sessiz bir şekilde çalışmasını sağlayacak.

AquariusUSV’nin ana tasarımının 2012 ortasında bitmesi bekleniyor ve geminin ölçekli model prototipinin test edilmesi 2013 yılında gerçekleşterilmesi planlanıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim