• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

ECOLPAF toplantısını UTİKAD gerçekleştirdi

ECOLPAF toplantısını UTİKAD gerçekleştirdi
Lojistik Hizmet Sağlayıcıları Dernekleri Federasyonu kurulması ile ilgili 2’nci hazırlık toplantısı UTİKAD'ın evsahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirildi.

ECOLPAF’A EVSAHİPLİĞİ YAPTIK

Lojistik Hizmet Sağlayıcıları Dernekleri Federasyonu kurulması ile ilgili 2’nci hazırlık toplantısı UTİKAD'ın evsahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirildi.

ECOLPAF Lojistik Hizmet Sağlayıcıları Dernekleri Federasyonu kurulması ile ilgili 2’nci hazırlık toplantısı UTİKAD'ın ev sahipliğinde 17 Eylül 2010 Cuma günü İstanbul'da gerçekleşti.

İstanbul Ticaret Odası'nda yapılan toplantıya ülkemizi temsilen UTİKAD'ın yanı sıra, Afganistan, Azerbeycan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Tajikistan, ve İran Forwarder dernekleri yetkilileri katıldı.

Toplantının açılışını, ECO bölgesine ve bölgedeki lojistik gelişime büyük destek veren İstanbul Ticaret Odası Başkanlığı adına toplantıya katılan Yönetim Kurulu üyesi İsrafil KURALAY yaptı. Toplantıya iştirak eden diğer katılımcılar arasında, T.C. Ulaştırma Bakanlığı Dış İlişkiler Başkanlığı ve İstanbul Bölge Müdürlüğü üst düzey yöneticileri ile ECO Sekreteryası yetkilileri de yer aldı.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgut Erkeskin'in başkanlık ettiği toplantıda ECOLPAF'a üye ülkeler arasında işbirliklerini geliştirmek maksadı ile Federasyon yapısının oluşturulması ve Federasyon tüzüğün hazırlanması çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Söz konusu Federasyonun amaçları arasında; bölgesel kalkınmanın yanı sıra, üye ülkelerdeki taşımacılık ve lojistik sektörü ile ilgili projeler üretmek, sektörün eğitim kalitesini artırmak, ipek yolu projesini canlandırmak ve ülkeler arası yaşanan sorunların giderilmesi bulunuyor.

Bir sonraki toplantının İran'da yapılması oy birliği ile kabul edildi.

İTO'da gerçekleştirilen toplantı sonrası, ECOLPAF üye ülkeleri delegasyonuna İstanbul Boğazının eşsiz güzelliği tekne gezintisi ile sağlanmış, daha sonra Kandilli de bulunan Hünkar köşkünde konuklar onuruna bir akşam yemeği verildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim