• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Ege şiddetli yağışa teslim oldu, tekneler sürüklendi

Ege şiddetli yağışa teslim oldu, tekneler sürüklendi
Ege'de şiddetli yağış hayatı felç etti. Bodrum'da sağanak yağış sonrası yüksek kesimlerden inen sel, denizi kahverengiye boyarken, Marmaris'te yarım saat içinde cadde ve sokaklar göle döndü, bir çok küçük tekne karaya sürüklendi.

Muğla’nın Marmaris İlçesinde dün akşamdan bu yana etkili olan sağanak yağmurda metrekareye 244 kilogram yağış düştü. Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Dün akşamdan bu yana etkili olan sağanak yağmurda metrekareye 244 kilogram yağmur düştü. Sabah 08.00 ile 11.00 saatleri arasında tekrar başlayan etkili sağanak metrekareye 25 kilogram yağış bıraktı. İlçede bir çok yerleşim alanını sular altında bırakan sağanak yağışın öğleden sonra hafifleyeceği bildirildi.

İlçede iki saat süren sağanak yağmur caddeleri göle çevirirken aşırı yağış nedeniyle karayolunda zincirleme trafik kazası meydana geldi, çevre köylerde de sera ve tarım arazileri sular altında kaldı. İlçede akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur gece boyunca etkili oldu. Armutalan ve Kemeraltı mahallelerinde sitelerin istinat duvarları göçerken işyeri ve evleri su bastı. Yaklaşık iki saat boyunca devam eden gök gürültülü sağanak dolayısıyla Atatürk, Yunus Nadi ve Yeni Datça Yolu caddelerinde su birikintileri oluştu, rögarlar taştı. Yayaların ve sürücülerin zor anlar yaşamasına neden olan su birikintileri nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı.

İlçeye 15 kilometre mesafedeki Yeşilbelde mahallesinde dere yatağının taşması sonucu 100 adet arı kovanı sel sularına kapılarak zarar gördü.Karacasöğüt mahallesinde sebze seralarını su basarken denizde bir çok küçük tekne karaya sürüklendi. Değirmenyanı ve Hisarönü mahallelerinde ise tarım arazileri sular altında kaldı.

DİDİM SULAR ALTINDA

Aydın'ın Didim ilçesinde etkili olan kuvvetli yağışlardan dolayı bir ev ve işyerini su bastı. Apollon Tapınağı çevresindeki eski bir evde göçük meydana geldi.

Aydının Didim İlçesinde şiddetli yağışlar etkili oldu. Yağışlar nedeniyle İlçe merkezindeki ana bulvar ve caddelerde su birikintileri yaşandı. Bazı araçların ise yollarda kalırken, yaşanan yağış nedeniyle Altınkum’daki bir işyerini, Efeler Mahallesinde ise bir evi su bastı. Su baskını yaşanan yerlere belediye ekipleri kısa sürede müdahale ederek suyu tahliye etti.

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, yağıştan zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu. Atabay, şiddetli yağışların dolayı bir işyeri ile bir evi su bastığını ve en kısa sürede müdahale ettiklerini belirterek, ilçe genelinde başka olumsuz durumunun yaşanmadığını söyledi.

Yağış nedeniyle Apollon Tapınağı çevresinde yer alan ve Koruma altına olan bir evde göçük meydana geldi. Belediye ekipleri evin etrafından önlem aldı.

BODRUM'DA DENİZİN RENGİ DEĞİŞTİ

Bodrum'da etkili olan  sağanak yağış sonrası yüksek kesimlerden gelen sel, denizi kahverengine boyadı. Bodrum'da sağanak yağış, akşam saatlerinde etkisini gösterdi. Bir anda siyah bulutlar gökyüzünü kaplarken, bastıran sağanak yağmurda, yaya ve sürücüler zor anlar yaşadı. Caddeler yağmur suyuyla doldu, yayalar caddeden akıp giden suların içinden geçmek zorunda kaldı. Yukarı kesimlerden toplanarak gelen çamurlu su denizi adeta kahverengiye boyadı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim