• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Eğirdir Gölü'ne 250 bin yavru sazan bırakıldı

Eğirdir Gölü'ne 250 bin yavru sazan bırakıldı
Eğirdir Gölü'ndeki balık popülasyonunu artırmak için Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü tarafından yürütülen proje kapsamında Göle 250 bin yavru sazan balığı bırakıldı.

Eğirdir Gölü'ndeki balık popülasyonunu artırmak için Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü tarafından yürütülen proje kapsamında Göle 250 bin yavru sazan balığı bırakıldı.

Eğirdir Limanı'nda düzenlenen törene Vali Memduh Oğuz, Aksu Kaymakamı ve Eğirdir Kaymakam Vekili İbrahim Özdel, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Mustafa Altuğ Atalay, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Yılmaz Emre, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Vali Memduh Oğuz, törende yaptığı konuşmada, Isparta'ya içme ve kullanma suyu sağlayan Eğirdir Gölü'nün dünya gölleri arasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Eğirdir Gölü'nü korumak için önemli çalışmalara imza atıldığını, çoğu kurum ve kuruluşun Göle sahip çıktığını vurgulayan Oğuz, "Kurumlarımızın Eğirdir Gölü'nün korunmasına yönelik hassas yaklaşımları var. Dolayısıyla Eğirdir Gölü artık toplu sahiplenmeye kavuşmuş durumda. Bu durumu müesseseleştirme adına, gölün korunması ve işletilmesini yerel yönetim ve merkezi idareyle koordineli yapacak bir birlik ya da birim oluşturulabilir. Biz bunun önerisini hazırlıyoruz" dedi.

Vali Oğuz, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Göle bırakılacak yavru balıkların bereket getirmesini diledi.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Yılmaz Emre ise bugüne kadar Eğirdir Gölü'ne yönelik 24 projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Eğirdir Gölü'nü korumak ve balık popülasyonunu artırmak için çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Emre, Göle bırakacakları 250 bin yavru sazanın yanı sıra, göl kenarında oluşturacakları havuzlara balık ve kerevit lavraları da bırakarak çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.

Yılmaz Emre, Eğirdir Gölü'nün korunmasına büyük önem verdiklerini, ancak bunun sadece kendi çalışmalarıyla mümkün olamayacağını belirterek, gölün korunması için herkese görev düştüğünü vurguladı.

Konuşmaların ardından 250 bin yavru sazan, Eğirdir Gölü'ne bırakıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim