• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Eğirdir'de eletkrikli gezi tekneleri turizmin hizmetinde olacak

Eğirdir'de eletkrikli gezi tekneleri turizmin hizmetinde olacak
İç sularda elektrikli ilk gezi teknesi Isparta'nın Eğirdir ilçesine hizmete girecek. Elektrikli tekneler ile Eğirdir Gölü'nde turizmin hareketlenmesi hedefleniyor.

 Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) desteğiyle Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği'nin (EGİAD) Isparta'nın Eğirdir Gölü'nde turizm hareketliliğinin yıla yayılmasına katkı sağlamayı hedefleyen projesi hayata geçiriliyor. İç sularda elektrikli ilk gezi teknesini Isparta'nın Eğirdir ilçesine kazandıracak EGİAD'ın projesiyle; elektrikli gezi teknesi ile Eğirdir Gölü'nün turizm amaçlı kullanımı, turizmde hedef kitlenin çeşitlendirilmesi ve çevreye duyarlı turizm faaliyetlerinin teşvik edilmesine katkı hedefleniyor.

BAKA'nın 2014 Yılı Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı'na başvuran Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği'nin (EGİAD) 'Eğirdir Gölü'nün Turizm Amaçlı Kullanımı, Elektrikli Gezi Teknesi Çalıştırılması ile Turizm Hareketliliğinin 12 Aya Yayılması Projesi' destek almaya hak kazandı.

Projenin sözleşmesini BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gök imzaladı. BAKA'nın bölgede turizmin yıla yayılması için çalışmalarını sürdürdüğünü ve destekler verdiğini belirten Tuncay Engin, projenin başarıyla hayata geçirilmesi dileklerini aktardı.

EGİAD Yönetim Kurulu üyeleri Erhan Savran ve Abdullah Başyiğit, Proje Koordinatörü Eğirdir MYO Öğretim Görevlisi Çetin Meydan ile birlikte projeyle ilgili bilgi veren EGİAD Başkanı Osman Gök projenin amacını, "Elektrik gücü ile çalışan 42 kişilik gezi teknesi imal ettirilerek, göl içerisinde oluşturulacak gezi parkurlarında yemekli günübirlik turlar düzenlenmesi; gölün kuzey, güney, batı ve doğu kıyılarının doğal ve tarihi değerlerinin tanıtılması hizmetinin verilmesi" olarak özetledi.

BAKA'ya bölge turizmi ve Eğirdir'e verdiği destek ile kazandırdığı vizyon için de teşekkür eden EGİAD Başkanı Osman Gök, projenin beklenen sonuçlarını ise "Eğirdir Gölü'nün sadece Yeşilada ve Can Ada bölgesinden ibaret olmadığının düzenlenen turlar ile anlatılarak tanıtıma katkı sağlamak. Bölgemize ve Eğirdir'e gelen turistlerin konaklama süresinin uzamasının sağlanması. Gölün sadece yaz ayalarında değil 12 ay boyunca kullanımı. Mevzuata uygun ve güvenli bir gezi teknesi ile gezilerin yapılması ve seyahat acentelerinin ilgisinin Eğirdir'e çekilmesi" şeklinde sıraladı.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim