• BIST 9741.84
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

EGM'nin başına Mehmet Bostan geçti

EGM'nin başına Mehmet Bostan geçti
Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM)) Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

EGM'nin başına Mehmet Bostan geçti

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM)) Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden lisans ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden İşletme Yüksek Lisans (MBA) derecesine sahip olan Mehmet Bostan, iş hayatına 1995 yılında başladı.

Bostan, Denizbank, BNP Ak Dresdner Bank ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nda kurumsal bankacılık birimlerinde görev yaptı. 2006-2009 yıllarında Dresdner Bank AG Türkiye Baştemsilcisi olarak çalışan Bostan, Eylül 2009'da Güneş Sigorta Mali İşler Yönetimi'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu. Bostan, Aralık 2010 tarihinden bu yana Vakıf Emeklilik Genel Müdürü olarak görev yapıyor.

Mehmet Bostan açıklamasında, Türkiye'nin sürdürülebilir ve sağlıklı ekonomik gelişmesi açısından her zamankinden daha fazla tasarruf yapmaya ve gelecek on yılları planlamaya ihtiyacı olduğunu belirterek, yeni Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) yasasının kabul edilmesinin, tasarrufların mali sistem içerisinde yapılmasını sağlayan ve teşvik eden, tarihi bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.

Bostan, halen 2,8 milyon katılımcının 17 milyar lira birikiminin bulunduğu sistemin katlanarak büyüyeceğini belirterek, tasarrufları artırmanın hükümet politikası olarak desteklendiği ortamda emeklilik şirketleri olarak her zamankinden daha fazla gayretle katılımcılarına en iyi hizmeti vermek istediklerini vurguladı.

Katılımcılarına tasarruflarını en iyi şekilde değerlendirmelerine olanak sağlayacak ürünleri ve ortamı yaratmak için gayret sarf edeceklerini belirten Bostan, şu ifadelere yer verdi:

''BES sistemine destek devam edecek, çünkü ülkemizde tasarrufları artırmak ve bireylerin geleceklerine daha güvenle bakmalarını sağlamak için kat edilecek çok mesafe var. Dolayısıyla, bu yolda yeni ve önemli bir başlangıcın herkese hayırlı olmasını diliyorum. Teşvik sistemi değiştirilerek, bireysel emeklilik sistemi aracılığıyla tasarruf yapılması özendirilmektedir. Değişikliklerin sistemin büyümesine ve vatandaşların BES'e artan oranda daha fazla ilgi göstermesine katkı sağlayacağı beklenmektedir. EGM olarak sektörün büyümesi ve gelişmesine destek olacak tüm çalışmalara katkı sağlayacak ve bu alandaki potansiyeli en etkin şekilde kullanmak için gayret göstereceğiz. Bu gelişmelerin etkileri ise önümüzdeki yıllarda büyüyen bir bireysel emeklilik sistemi ve artan tasarruflar olarak ortaya çıkacaktır. Hiç kuşkusuz bu sonuç her paydaşın kazandığı bir ortamdır.''

Bostan, yeni BES'in getirdiği değişikliklerin en önemlisinin bireylerin yıllık asgari ücret tutarına kadar yapacakları katkılara devletin de yüzde 25 oranında katkıda bulunması olduğunu dile getirerek,  bireyin yapacağı katkının, geliri veya ücretiyle ilişkilendirilmediğinde daha fazla tasarruf yapılmasının mümkün olabildiğini kaydetti.

Bireysel emeklilik sisteminden herhangi bir nedenle erken ayrılmalarda kişilerin toplam birikimleri üzerinden belirli bir stopaj alınması yerine sadece nemaları üzerinden stopaj kesintisi yapılacağını ifade eden Bostan, ''Bu durum da oldukça önemli. Kamu, teşvik amaçlı olarak verdiği teşviki, sistemde kalış süresine göre kısmen geri aldığından kişi, ana parasının üzerinden değil sadece nema gelirleri üzerinden vergilendirilmiş olacak. Bu durumda da her hâlükârda erken giren ama belirli bir süre sonra ayrılanlar girmemiş olanlara göre her zaman daha avantajlı olacaklar. Özellikle bireysel emeklilik sisteminde katkıların yatırıma yönlendirildiği aşamada, stopaj kesintisinin olmadığı dikkate alındığında, katkılar stopajsız olarak büyüyecek. Getiri oranı alternatif yatırım araçlarına göre daha az maliyetli ve daha yüksek getirili olacaktır'' ifadelerini kullandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim