• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

EGO gece seferleri başladı

EGO gece seferleri başladı
EGO otobüsleri, Ankara'da yıllar sonra gece 12’den sabah 5’e kadar 9 ilçeye toplam 32 hatta saat başı hizmet verdi. Türkiye’yi kahreden Soma maden ocağındaki facia ve ülke genelinde ilan erilen yas nedeniyle toplu ulaşım ilk gün beklenen ilgiyi göremedi.

Başkent’te yıllar sonra gece 12’den sabah 5’e kadar EGO otobüsleri, 9 ilçeye toplam 32 hatta saat başı hizmet verdi. Türkiye’yi kahreden Soma maden ocağındaki facia ve ülke genelinde ilan erilen yas nedeniyle toplu ulaşım ilk gün beklenen ilgiyi göremedi. İlk gece seferlerinde EGO otobüsleri toplam 256 yolcu taşıdı.

Başkent’in toplu taşıma sisteminde yıllardır tartışılan gece seferleri uygulaması önceki gece hizmete girdi. Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’ne bağlı otobüsler 9 ilçede, 32 hatta gece seferine başladı. Otobüsler gece 12’den sabah 5’e kadar Ulus-Kızılay- Meşrutiyet gibi merkezlerden saat başı hareket etti.

Yüzlerce maden emekçisinin hayatını kaybettiği, tüm Türkiye’yi yasa boğan Soma’daki maden faciası, ölümleri protesto etmek için Kızılay’da yapılan gösteriler ve polis müdahalesine rağmen EGO otobüslerinin bazı hatlardaki gece seferlerine vatandaşlar ilgi gösterdi. Soma faciasının ardından ilan edilen 3 günlük ulusal yas ve eğlence açılış, kültür-sanat etkinliklerinin iptal edilmesi gece seferlerinin ilk gününü olumsuz etkiledi. Gece 2’den sonra yolcu sayısı yok denecek kadar az oldu.

“Rekor Kızılay-Ulus-Etlik hattında: 46 yolcu

Toplam 32 hat üzerinde gece hizmeti sunan EGO otobüslerini ilk gün itibariyle 256 yolcu kullandı. 263-6 numaralı Kızılay-Ulus-Etlik hattı toplamda 46 yolcu ile gece seferlerinde en yüksek rakama ulaşarak dikkat çekti. Gece seferlerinde 0 çeken hatlar da oldu. 329-6 numaralı Kızılay-Altmışevler-Ekin Mahallesi ve 380-6 numaralı Kızılay-Peyamisefa-Akdere hatları dün gece itibariyle hiç yolcu taşıyamadı. 439-6 numaralı Kızılay-Pursaklar-Ayyıldız, 540-6 numaralı Kızılay-Sıhhiye-Ulus-Eryaman ve 510-6 numaralı Ulus-Sıhhiye-Sincan hattındaki otobüsleri ise gece boyunca sadece 1 yolcu kullandı. 

“İlk yolcu tesadüfen bindi”

Ulus-Bağcılar hattında sefer yapan 318 hatlı otobüse binen ilk yolcu olan Yusuf Akarslan, uygulamadan haberi olmadığını ve tesadüfen otobüse tesadüfen bindiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Normalde eve geç saatlerde yürüyerek dönüyorum. Ancak otobüsü görünce çok şaşırdım ve hemen bindim. Uygulamadan şu an haberim oluyor. Bence sürekli olmasında fayda var. Deneme aşamasında olan hatlarda yoğunluk yakalanmasa bile, en azından gece 3’e kadar bazı hatlar çalışmalı. Buna Ankara trafiğinin ihtiyacı var.”

“Çok geç bile kalındı”

Ankara’nın gece ulaşımı noktasında çok geç kaldığını belirten Memduh Dönmez, “Normalde taksiye binecektim. Şans eseri otobüsü gördüm. Gönül ister ki Başkent’te sürekli olarak gece ulaşımı olsun. İnsanlar bu kamu hizmetinden faydalansın. Başlayan bu hizmeti ticari bir süreç olarak düşünmek olmaz. Bence insanların ulaşım hakkını ellerinden almamalıyız” ifadelerini kullandı.

“Yürüyerek gidecektim”

Gece ulaşımını kullanan ilk kadın yolcu olan Gaye Çetin, “Esat’tan eğlenmek için Tunalı Hilmi Caddesi’ne gidiyorum. Yürüyerek ulaşım sağlayacaktım, ancak otobüs hatları açılınca denemek istedim. Bundan sonra da, sürekli olarak kullanacağım” dedi.

Otobüs şoförleri manyetik kart okuyucuları gece tarifesine ayarlayarak seferlerine başladı.

Güvenpark’ta gece seferlerinin ilk gününde birçok EGO yetkilisi de görev başındaydı. GPS sisteminden otobüsleri takip eden yetkililer, gece seferine çıkan otobüsleri bilgisayar üzerinden denetledi.

Gece seferi yapan bazı hatlar vatandaşlar tarafından rağbet görmedi. Birçok otobüs sadece 1 yolcu ile sefer yaptı.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim