• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Ehliyet sonuçları artık 'cep'e gelecek

Ehliyet sonuçları artık 'cep'e gelecek
GSM operatörleri Milli Eğitim Bakanlığı, ehliyet sınavı bilgilerinin cep telefonundan takip edilebilmesi için işbirliği yaptı.

Turkcell, Vodafone ve Avea ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı protokolle ehliyet sınavı bilgileri artık cep telefonundan takip edilebilecek.

Yapılan açıklamaya göre, GSM operatörleri ile Milli Eğitim Bakanlığı, Ehliyet Sınav Sonucu Öğrenme Servisi için işbirliği gerçekleştirdi. Altyapısı Ester firması, içerikleri ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan bu Turkcell servisi, binlerce sürücü adayının başvurduğu ehliyet sınavına ilişkin tüm bilgilerinin, abonelerin cep telefonlarına gelen SMS'lerle takip edilebilmesini sağlıyor.

Ehliyet Sınav Sonucu Öğrenme Servisine kayıt yapıldığı andan itibaren sürücü adaylarına; sınav ücretinin yatırıldığı, yazılı sınav tarihi, yazılı sınav giriş yeri, yazılı sınav sonucu, uygulama (direksiyon) sınav tarihi, uygulama (direksiyon) sınav sonucu gibi bilgiler otomatik olarak SMS ile ulaştırılıyor. Abone, isterse bu bilgileri sorgulama yolu ile de öğrenebiliyor.

Yapılacak tüm bilgilendirmeler, vergiler dahil toplam 1 lira ücret karşılığında cep telefonuna SMS olarak geliyor. Servise kayıt olan kullanıcılar sınav süreçleri tamamlanana kadar servisten yararlanabiliyor. Sınav süreci tamamlandıktan sonra tüm kayıtlar otomatik olarak kapanıyor.

SERVİSE KAYIT

Ehliyet Sınav Sonucu Öğrenme Servisi'nden faydalanmak için mesajların gönderileceği cep telefonu numarasını kaydettirmek gerekiyor. Servise cep telefonundan kayıt yaptırmak için "EH" boşluk "TC Kimlik No" yazıp 8383'e göndermek yeterli oluyor.

Bir diğer kayıt yöntemi ise, MEB'e sınav başvurusu gerçekleştirdikten sonra cep telefonuna gelecek ücretsiz davet mesajı sonrasında ''ONAY'' yazarak 8383'e göndermek.

ÜCRETİ 1 TL

Dünya kalitesinde, en ileri teknolojileri tüm Türkiye için erişilebilir kılarak toplumun yaşam kalitesini artırmak hedefiyle faaliyet gösteren Vodafone Türkiye, motorlu taşıt sürücü adayı abonelerinin sınav sonuçlarını tek SMS ile cepten rahatlıkla takip edebilecekleri “Mobil Bilgi Servisi”ni hayata geçirdi.

www.ulasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim