• BIST 9456.53
  • Altın 2496.393
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8183
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Ekol Avrupa’da büyümeye devam ediyor

Ekol Avrupa’da büyümeye devam ediyor
Almanya ile başlayan Avrupa yatırımlarını Romanya, İtalya, Fransa, Ukrayna, Yunanistan ve Bosna-Hersek ile artırarak sürdüren Ekol, son olarak Macaristan ile büyümesine devam ediyor.

 

Almanya ile başlayan Avrupa yatırımlarını Romanya, İtalya, Fransa, Ukrayna, Yunanistan ve Bosna-Hersek ile artırarak sürdüren Ekol, son olarak Macaristan ile büyümesine devam ediyor.
 
Avrupa’da ve Türkiye’de gerçekleştirdiği önemli yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Ekol Lojistik, Macaristan’a yaptığı yeni yatırım ile birlikte Avrupa’daki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Müşterilerine yüksek kalitede hizmetler sunmak için yatırımlarına ara vermeyen Ekol, jeopolitik konumuyla Avrupa’nın en önemli stratejik noktalarından biri olan Macaristan’da 1 milyon Euro yatırım ile Ekol Macaristan’ı kurdu.
 
Ekol Macaristan, Budapeşte’de yer alan ofisi ve gümrük idaresine yakın olarak konumlanmış 1.500 metrekare depolama alanı ile 1 Ekim’den itibaren müşterilerine uluslararası karayolu taşımacılığı, Intermodal taşımacılık, gümrükleme ve 3. Parti lojistik hizmetleri sunmaya başladı. 2014 yılında 7.5 milyon ciro hedefleyen ve Türkiye -Macaristan hattında pazar lideri olmayı amaçlayan Ekol Macaristan, Macar çalışan sayısını 10’dan 50’ye çıkarmayı hedefliyor.
 
Ekol Macaristan, Ekol’ün mevcut Intermodal ağı ile birlikte Avrupa için stratejik bir bağlantı noktası oluşturacak. Demir, kara ve deniz yolunu bir araya getiren Intermodal taşımacılık, Macaristanlı tüketicilere güvenilir, uygun maliyetli ve sürdürülebilir çözümler sunacak.
 
İlerleyen dönemlerde depolama alanını büyütmeyi amaçlayan Ekol Macaristan Intermodal hizmet ağını da genişleterek yalnızca Türkiye- Macaristan hattında değil tüm Avrupa ve BDT ülkeleri arasında gerçekleşen yük taşımalarını kolaylaştıracak. Ayrıca Ekol, otomotiv ve FMCG sektörünün liderleri konumundaki müşterilerine Macaristan’da da hizmet verecek. Sahip olduğu güçlü ve profesyonel altyapısı ile Ekol, Macaristan bölgesinde kontrat lojistiği alanında da gelişme göstermeyi planlıyor.
 
Ekol Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul konu ile ilgili düşüncelerini, “Avrupa’da lojistik denince akla gelen ilk 5 markadan biri olmak amacıyla yola çıkan Ekol gerçekleştirdiği yatırımlar ile her geçen gün bu hedefine emin adımlarla yürüyor. Müşterilerimize her zaman daha iyi ve daha kaliteli hizmet sunmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda Macaristan yatırımımızı gerçekleştirdik. Böylece Avrupa’da 8 ayrı ülkede varlık göstermeye başladık. Avrupa’da yatırım yapmaya ve ticaret köprülerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz. Macaristan ile Türkiye ekonomileri ve işgücü arasındaki ortaklığın her iki taraf için de faydalı olacağına inanıyoruz” sözleriyle ifade etti.
 
İlk olarak 1996 yılında Ekol Almanya ile başladığı Avrupa yolculuğuna, 2011′de Ekol Romanya ve Ekol İtalya ile devam eden Ekol Lojistik,  2012 yılında ise; Ekol Bosna, Ekol Fransa, Ekol Yunanistan ve Ekol Ukrayna’da gerçekleştirdiği yatırımları ile Türkiye merkezli bölgesel ve çok uluslu bir oyuncu olma yolunda Avrupa’nın 8 ülkesinde şirket satın almaları, ortaklıklar ve kendi kurduğu şirketleri ile büyümeye devam etti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim