• BIST 9770.06
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Ekol Lojistik gümrükte beklemeyecek

Ekol Lojistik gümrükte beklemeyecek
Türkiye'nin en büyük lojistik şirketlerinden Ekol, gümrükte zaman kaybını önleyecek önemli bir adım atıyor. Ticarete hız kazandıracak AEO Sertifikası’na başvuran şirket, gün sayıyor.
Türkiye'nin en büyük lojistik şirketlerinden Ekol, gümrükte zaman kaybını önleyecek önemli bir adım atıyor. Ticarete hız kazandıracak AEO Sertifikası’na başvuran şirket, gün sayıyor. Bu sertifika sayesinde gümrüklerde bekleme süreleri düşerken, işlemlerde de yüzde 17,5 tasarruf sağlanıyor.
 
Türkiye’nin öncü lojistik firmalarından Ekol, gümrük işlemlerini kolaylaştıran bir adım atıyor. Ocak ayında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliğin ardından çalışmalarına başlayan Ekol, gerekli tüm aşamaları tamamlayarak ticarete hız kazandıracak AEO (Authorised Economic Operator / Yetkilendirilmiş Ekonomik Operatör) Sertifikası’na başvuruda bulundu. Şimdi sertifikayı almak için gün sayıyor.  
 
AEO NE İŞE YARAR?
 
Peki nedir bu AEO sertifikası? Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen AEO Sertifikası'yla yüklerin kontrolü Ekol Lojistik tarafından yapılırken araçlar İç Gümrük İdareleri’ne uğramadan ihracatçıya vakit kaybı yaşatmadan geçiş yapacak. Ekol, bu sertifikaya sahip olduğunda, yüklerinin gümrük işlemlerini bürokrasiye takılıp yavaşlamadan, İç Gümrük İdareleri’ne gitmeden, sıra beklemeden kendi tesislerinde 7/24 yürütebilecek ve bu süreçte kazanılan zaman ile Ro-Ro seferlerinin devinimi hızlanacak. 
 
12 GÜNLÜK İŞLEM 9 GÜNDE
 
Şu an bir aracın Avrupa’ya ortalama gidiş-dönüş süresi ortalama 12 gün sürerken ortak transit uygulaması ile bu süre 9 güne düşecek. Bu belge elde edildiğinde şirketin ciddi bir zaman ve maliyet avantajına sahip olduğu belirtiliyor.
 
46 ÜLKEDE KULLANILIYOR
 
Avrupa Birliği’ne üye ülkeler, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Çin ve Hong Kong, İsrail, İsviçre, Kanada, Kolombiya, Kore, Norveç, Singapur, Ürdün olmak üzere toplam 46 ülkede AEO Sertifikası uygulaması bulunuyor. Almanya, Hollanda, Fransa gibi ülkelerde gümrük işlemlerinin yüzde 70’inden fazlası, yerinde AEO Sertifikası uygulaması çerçevesinde yapılıyor. 
 
MASRAFTAN YÜZDE 90 TASARRUF
 
AEO Sertifikası ile gümrükleme işlemleri için firmalarca yapılan ortalama 954 liralık masraftan yüzde 90 oranında tasarruf sağlanarak sevkiyat başına ortalama 861 lira kar elde edilecek. AEO Sertifikasına sahip firmanın bir konteyner ürününün gümrükleme ve nakliyesi normal gümrükleme işlemlerinden ortalama yüzde 17,5 daha ucuza gerçekleştirilecek. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim