• BIST 9645.02
  • Altın 2418.15
  • Dolar 32.5564
  • Euro 34.8009
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Ekol Lojistik yeni bir ro-ro hattı kurdu

Ekol Lojistik yeni bir ro-ro hattı kurdu
Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Musul, Hatche, Paqize ve Qezban adları ile kiraladıkları gemilerle Haydarpaşa – Trieste arasında yeni bir ro-ro hattı kurduklarını, ilk seferin Cuma günü Trieste’den başlayacağını açıkladı

Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Musul, öncelikle kendi yüklerini taşıması amacıyla bir ro-ro hattı kurdukların, ilk seferini 11 Aralık 2013 Cuma günü Trieste’den başlayacağını açıkladı. Musul, daha önce UND Deniz’in kiraladığı gemileri Hatche, Paqize ve Qezban adları ile time charter olarak kiraladıklarını ve Haydarpaşa – Trieste arasında servis sunacaklarını söyledi. PROJE NASIL DOĞDU Ekol Lojistik, kimyasal yükleri için tank konteynerler ve onları taşıyacak rol treylerler inşa ediyor ve U.N Ro-Ro’ya bildiriyor. 

 
U.N Ro-Ro CEO’su Sedat Gümüşoğlu, bu projenin kendilerine sorulmadan planladığını, Köstence için olabileceğini, ancak Trieste hattı söz konusu olunca, diğer firmalara açıklayamayacağı için kabul edemeyeceğini Ekol’e bildiriyor. Ekol Lojistik 24 Ekim 2012’de U.N Ro-Ro ile yaptığı bir operasyonel projesine olumsuz yanıt alıyor. Böyle olunca 26 Ekim 2012’de bir ro-ro hattı kurma kararı aldıklarını dile getiren Musul, “projede konteyner yüklerimizin taşınması gerekiyordu, kabul etmediği için yeni bir ro-ro hattı kurmaya karar verdik” dedi. 24 Aralık 2012'de de gemilerin sözleşmesini imzaladıklarını kaydeden Musul’un verdiği bilgilere göre, Ekol’ün konteyner yükleri 3 geminin toplam hacminin yüzde 20’si civarında olacak. 
 
Musul, Ekol’ün araçlarını dışında, diğer nakliyecilerin taleplerine olumlu cevap vereceklerini, ancak toplam kapasitenin ne kadarını açacakları ile fiyatların ne olacağını zamanın belirleyeceğini kaydetti. Projenin henüz çok yeni olduğunu, gemilerin yakıt sözleşmesinin dahi bugün yapılacağını söyleyen Musul, "bu proje ile Çetin Nuhoğlu'nun haksız ithamlarına da cevap vermiş olduk" dedi. 
 
un_roro1.jpg
 
un_roro2.jpg
 
un_roro3.jpg
 
un_roro4.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim