• BIST 9530.47
  • Altın 2474.141
  • Dolar 32.5012
  • Euro 34.7677
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

Ekonomi Bakanlığı'ndan mesnetsiz yaprak ve şerit ithahatına önlem

Ekonomi Bakanlığı'ndan mesnetsiz yaprak ve şerit ithahatına önlem
Ekonomi Bakanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti menşeli, bir işleme tutulmamış alüminyumdan mesnetsiz yapraklar ve şeritlerin Türkiye'ye ithalatında yüzde 22 oranında dampinge karşı kesin önlem alınmasını kararlaştırdı.

Ekonomi Bakanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti menşeli, kalınlığı 0,2 mm'yi geçmeyen, haddelenmiş fakat daha ileri bir işleme tutulmamış alüminyumdan mesnetsiz yapraklar ve şeritlerin Türkiye'ye ithalatında yüzde 22 oranında dampinge karşı kesin önlem alınmasını kararlaştırdı.

Ekonomi Bakanlığının İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Çin Halk Cumhuriyeti menşeli "alüminyumdan mesnetsiz folyolar" için Assan Alüminyum Sanayi ve Ticaret AŞ, tarafından yapılan, Beşel Basım San. ve Tic. Ltd. Şti., Abacılar Alüminyum San. ve Tic. AŞ, Cihan Metal Endüstri ve Tic. AŞ, İspak İzmit Sıvı Paketleme San. AŞ (İspak) ve Panda Alüminyum Taş. İnş. Taah. Çelik Yapılar Mak. San. ve Tic. AŞ tarafından desteklenen başvuru üzerine, İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen damping soruşturması tamamlandı.

Soruşturma sonucunda, söz konusu ithalatın dampingli olduğu ve yerli üretim dalında maddi zarara yol açtığı ve her ikisi arasında illiyet bağının mevcut olduğu tespit edildi.

Bu kapsamda, Çin Halk Cumhuriyeti menşeli, kalınlığı 0,2 mm'yi geçmeyen, haddelenmiş fakat daha ileri bir işleme tutulmamış alüminyumdan mesnetsiz yapraklar ve şeritlerin Türkiye'ye ithalatında yüzde 22 oranında dampinge karşı kesin önlem alınması kararlaştırıldı.

Resmi Gazete'de yer alan diğer bir Tebliğe göre ise, Dış Ticarette Standardizasyon Tebliği yürürlükten kaldırıldı.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim