• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

EkoRE, ARIBA6'ya desteğini sürdürüyor

EkoRE, ARIBA6'ya desteğini sürdürüyor
Yenilenebilir enerji sektöründen EkoRE’nin sponsorluk desteği verdiği ve İTÜ Güneş Arabası Ekibi tarafından geliştirilen elektrikli araç ARIBA 6, ilk şehirlerarası yolculuğunu İstanbul Ankara arasında gerçekleştirdi.
Yenilenebilir enerji sektöründen EkoRE’nin sponsorluk desteği verdiği ve İTÜ Güneş Arabası Ekibi tarafından geliştirilen elektrikli araç ARIBA 6, ilk şehirlerarası yolculuğunu İstanbul Ankara arasında gerçekleştirdi. Aracın en önemli özelliği, kullandığı elektriği tamamen güneş enerjisinden elde etmesi. ARIBA 6, önümüzdeki aylarda Avustralya’da katılacağı World Solar Challenge 2013’e de EkoRE sponsorluğunda hazırlanıyor.
 
Yenilenebilir enerji sektörünün saygın şirketleri arasında yer alan Eko Yenilenebilir Enerjiler A.Ş.’nin (EkoRE) sponsorluk desteği verdiği ve İTÜ Güneş Arabası Ekibi tarafından geliştirilen elektrikli araç ARIBA 6 ilk şehirlerarası yolculuğunu tamamladı. 19 Ağustos 2013 Pazartesi günü İstanbul’da İTÜ Maslak Kampüsü’nden yola çıkan ARIBA Ankara’ya ulaştı. Bu yolculuğun maliyeti ise sadece 2 TL oldu. 
 
Güneş enerjisiyle çalışan ARIBA’ya sponsorluk desteği veren EkoRE CEO’su Serhan Süzer, yenilenebilir enerjinin farklı alanlarda kullanılmasının dünyanın geleceği açısından taşıdığı öneme dikkat çekti: “EkoRE olarak alternatif enerji ve çeşitli yenilenebilir enerjilerin kullanımı ile sürdürülebilir bir geleceğe inanıyoruz. Güneş enerjisiyle çalışan elektrikli araçlara yönelik olarak dünyanın dört bir yanında çeşitli proje ve teknolojiler geliştiriliyor. Bu çalışmalar geleceğimiz için yadsınamaz bir öneme sahip. Sektörü küresel çapta yakından takip eden bir firma olarak İTÜ Güneş Arabası Ekibi’nin geliştirdiği ARIBA 6 ’yla tanışınca, bu projeyi mutlaka desteklememiz gerektiğine inandık. Kaptanlığını Berker Bayazıt’ın üstlendiği İTÜ Güneş Arabası Ekibi’ni böylesine önemli bir projeyi gerçekleştirdikleri için tebrik ediyor, EkoRE olarak destek vermekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz.”
 
Serhan Süzer sözlerini şöyle sürdürdü: “Solar elektrikli araçlar günümüzde daha yeni yeni sektör haline gelmeye başladı. Bu konuda halihazırda kat edilmesi gereken daha çok yol var. Batarya sistemi, solar hücrelerin gelişimi, elektrik devreleri, motor, malzeme gibi daha birçok konuda sürekli gelişme kaydedilecektir. Bu gelişim sadece kara taşıtlarında değil aynı zamanda deniz ve hava taşıtlarında da gerçekleşecektir. Gelecekte güneşten maksimum oranda faydalanan batarya sistemiyle, fosil yakıtlı araçların maksimum gidebileceği mesafenin çok üzerine çıkabilen ve karbon salınımı sıfır olan araçları görmemiz mümkün olacak. Ancak bu alanda hızlı gelişim sağlanabilmesi için Ar-Ge çalışmaları büyük önem taşıyor. Özel sektör ve Ar-Ge kuruluşlarının ötesinde üniversitelerin yaptığı çalışmalar son derece değerli. Bu nedenle İTÜ Güneş Arabası Ekibi’nin gerçekleştirdiği çalışmanın büyük bir öneme sahip olduğuna inanıyorum.” 
 
TÜBİTAK Formula-G 2012 Yarışları'nda 2 ödül birden kazanan ekip, şimdi de oldukça iddialı olarak katılacağı ve Avustralya’da düzenlenecek olan World Solar Challenge 2013 yarışına EkoRE sponsorluğunda hazırlanıyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim