• BIST 9079.97
  • Altın 2322.937
  • Dolar 32.3951
  • Euro 34.9128
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Elbistan, Güneş Enerjisi Santraline uygun

Elbistan, Güneş Enerjisi Santraline uygun
Elbistan'ın güneş enerjisi santrali kurulumu için birincil değer olan güneşlenme oranında sınıfı geçtiği bildirildi.
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Doğan kasabasında kurulan ve güneşlenme başta olmak üzere 4 ayrı birimde ölçüm yapan güneş santrali deneme sisteminin 1 yıllık verisine göre ilçedeki güneşlenme oranı bin 780 saat çıktı. Veriler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın alt limit olarak belirlediği yıllık bin 621 saatin üzerinde gerçekleşti. 
 
Alman ve Kahramanmaraşlı girişimcilerin ortaklığında kurulan teknoloji firmasının 2 Ağustos 2012'de Doğan Kasabası Kızılseher Dağı eteklerine kurduğu deneme ve test sistemi çalışmalarını tamamladı. Sistem bir yıldır yaptığı ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne gönderilen ölçümlerin verileri açıklandı. 1'i Alman 4 kişilik ekiple yürütülen çalışmalarda deneme ve test için kullanılacak sistemin verilerinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın alt değer olarak açıkladığı yıllık bin 621 saatin üzerinde gerçekleştiği bildirildi. Deneme santralini kuran ilgili birimden alınan bilgilere göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bölgedeki güneşlenme oranını bin 780 saat olarak açıkladı. Bu üst düzey rakamların, bölgenin termik santrallerden sonra güneş santralleri ile de donatılmasının önünü açacağı düşünülüyor. 
 
İlgili firma, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na (EPDK) lisans başvurusunda bulunmuştu. Güneş Enerjisi Santralleri (GES) ile ilgili 10-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen lisans başvuruları yatırımcıların yoğun ilgisiyle sonuçlanmıştı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na (EPDK) 5 gün içerisinde toplam 659 başvuru yapılmıştı. EPDK Başkanı Hasan Köktaş, güneşten lisanssız elektrik üretimi için yapılan 418 başvurunun 'uygun görüş' aldığını açıkladı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim