• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Eleftherios Venizelos havaalanını satıyor

Eleftherios Venizelos havaalanını satıyor
Yunanistan’ın başkenti Atina’da bulunan Eleftherios Venizelos havaalanının hisselerinin önemli bir kısmının satılmasının önü açılıyor.

Dünyanın en büyük inşaat şirketlerinden Alman Hochtief, aralarında Eleftherios Venizelos’un da bulunduğu 6 havalimanındaki hisselerini satma kararı aldı. İspanyol ACS şirketi tarafından tamamen kontrol edilen Hochtief, Deutche Bank ile işbirliği çerçevesinde Atina, Hamburg Sidney, Budapeşte, Düsseldorf ve Tiran havalimanlarındaki hisselerini satmayı planlıyor.

Eleftherios Venizelos’un hisselerinin %25’i Yunan kamusuna, %30’u Yunanistan Özelleştirme Dairesi’ne (TAİPED), %40’u Hochtief’e ve %5’i özel yatırımcılara ait. Böylece, Hochtief’in hisselerini satın alacak olan yatırımcı TAİPED’in Eleftherios Venizelos havaalanı için açacağı ihalede de önemli avantaj elde ederek, Eleftherios Venizelos havaalanının %95’ini satın alabilme fırsatı yakalayacak.

Eleftherios Venizelos havaalanı için 2013 yılının ikinci çeyreğinde ihale açılması ve kamuya ait hisselerin bir bölümünün satılması planlanıyor. Bu ihaleyle birlikte Hochtief’in de kendi hisselerini aynı pakette satabilmesi ihtimali de düşünülüyor.

Gelişmeleri değerlendiren Eleftherios Venizelos havalimanı yetkilileri ise “Bu konuda yorum yapamayız çünkü hissedarın bu konudaki niyeti konusunda resmi veriye sahip değiliz” diye konuşuyor.

Hochtief’in aralarında Frankfurt havaalanın sahibi Fraport, Deutche Bank’ın gayrimenkul yatırımcısı RREEF, altyapı yatırımları devi amerikan Global Infrastracture Partners , sigorta devi Allianz ve Şanghay ile Singapur havaalanlarını idare eden şirketlerden teklif almayı planladığını yazdı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim