• BIST 9524.59
  • Altın 2499.358
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.2565
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Elektrik faturası kabus olmaktan çıkıyor

Elektrik faturası kabus olmaktan çıkıyor
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından sanayi kuruluşları ve ticarethanelere sağlanan serbest tüketicilik hakkı bu yıl meskenlere de açıldı.

Bisen Elektrik İcra Kurulu Başkanı C.Mesut Alparslan, yaklaşık 12 yıldır sadece sanayi kuruluşları ve ticarethanelerin elektriği indirimli kullandığını belirterek, yeni düzenlemeyle 70 milyon tüketicinin uygulama kapsamına alındığını, vatandaşların bundan böyle hem elektrik tüketirken, hem de bayilik sistemine girerek kazanacağı müjdesini verdi.

Fatura üzerinden indirim

BİSEN Elektrik A.Ş.'nin sağladığı en önemli avantajı; “yıl içinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayınlanan ve farklı fiyat politikaları uygulanabilen Ulusal Tarifeler üzerinden, tüketiciye sözleşmede belirtilen indirim oranının sabit olarak uygulanması" şeklinde açıklayan Alparslan, BİSEN’in de bu uygulamayı başlatanlar arasında olduğunu söyledi.

Tüketicinin toplam karı 1.3 Milyar TL

Yeni düzenlemeyle, meskenlere tanınan serbest tüketicilik hakkının tüketicinin cebini korumakla birlikte aynı zamanda, tüketicilere yıllık toplam yaklaşık 1.3 Milyar TL tasarruf ettireceğini söyledi. Alparslan, “Son 10 yılda elektrik piyasasında devrim niteliğinde değişiklikler oldu. Serbest tüketici olmak için gereken tüketim limiti 2003 yılında yıllık 9 milyon Kwh iken şu anda bu limit yıllık 4500 Kwh’a düşürüldü. Bu da; ayda ödediğiniz elektrik faturası ortalama 133 TL ve üzerinde ise siz bir serbest tüketicisiniz anlamına geliyor. Bu limit, önümüzdeki yıllarda tamamen kaldırılacak ve her tüketici, elektriğini istediği şirketten tedarik edebilecek. Yeni düzenleme ile serbest tüketici olan vatandaşlar faturaları üzerinden yüzde 10’a varan indirim kazanabilecekler. Serbest tüketici olma limiti kaldırıldığında ise sağlanan indirim miktarı sayesinde ülke ekonomisine yılda yaklaşık 1.3 Milyar TL katkı sağlanabilecek. BİSEN Elektrik olarak biz de ikinci yılın sonunda 43 Milyon TL gibi önemli bir ekonomik kazanım sağlayacağız.”

"Sektörde lider olmayı hedefliyoruz"

“Bisen olarak, 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu kapsamında üretiminin bir kısmını serbest piyasa koşullarında serbest müşteri olarak tabir edilen sanayi işletmelerine, organize sanayi bölgelerine, otellere, alış veriş merkezlerine satan BİS Enerji'nin elektrik enerjisi toptan satışı, ihracatı ve ithalatını gerçekleştiriyoruz. Enerji üretiminde 20 yıl yıllık deneyimimizle, son kullanıcıyla kaliteli ve kesintisiz enerjiyi indirimli olarak sunma gayreti içerisindeyiz. Enerji piyasası, 33 Milyon kullanıcısı, yıllık 250 Milyar kWh tüketim miktarı ve yıllık 60 Milyar TL'lik piyasa büyüklüğü ile GSM pazarından yüzde 20 daha büyük bir piyasa konumunda bulunuyor. Amacımız, EPDK tarafından serbest müşteri limitinin sıfırlanacağı 2015 yılına hazırlık kapsamında, şu anda mevcut 150 acente sayımızı yıl sonunda 300, 2014 sonunda da 1000 hedefine ulaştırmak. Her bir acentemizin sosyal çevresi bizler açısından son derece önemli ve kıymetli. İlk yıl hedefimiz 120 Bin müşteri, daha sonra da 300 Bin müşteriye ulaşmayı amaçlıyoruz."

Yeni iş imkanı kapıda!

Bisen Elektrik olarak tüm Türkiye çapında oluşturdukları acente altyapısını kurduklarını da vurgulayan C. Mesut Alparslan,  “Bu bayileşme sistemi halkımız için de yeni bir iş kolu olarak karşımıza çıkıyor. Elektriğini indirimli olarak kullanmak isteyen tüketicileri BİSEN bünyesine katacak bayilerimiz fatura üzerinden kendi kazançlarını elde edecekler ve hem tüketiciler hem bayiler yeni sistemde kazanmış olacak” dedi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim