• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

"Elektrikli araçtan ÖTV alınmasın"

"Elektrikli araçtan ÖTV alınmasın"
Renault MAİS Genel Müdürü İbrahim Aybar, gelecek yıldan itibaren üretilecek olan Fluence'in Türkiye’den dünya yollarına çıkacağını kaydetti.

ELEKTRİKLİ ARAÇTAN ÖTV ALINMASIN

Renault MAİS Genel Müdürü İbrahim Aybar, gelecek yıldan itibaren üretilecek olan Fluence'in Türkiye’den dünya yollarına çıkacağını kaydetti.

Renault MAİS Genel Müdürü İbrahim Aybar Bursa Oyak-Renault fabrikalarında gelecek yıldan itibaren üretilecek olan dünyanın ilk sedan tipi aile elektrikli aracının (Fluence) gelecek yıl bu zamanlar Türkiye’den dünya yollarına çıkacağını kaydetti.

Yatırım için Ekonomi Koordinasyon Kurulu üyesi bakanlarla temas halinde olduklarını belirten Aybar, “Vergi Yasası’nı ona göre değiştirmemiz gerekiyor. En az 5 yıl biz Türkiye’de ÖTV konusunun hallolmasını, bu araçlarda ÖTV alınmamasını bekliyoruz” dedi. Renault Euromed Bölgesi Başkanı Jacques Chauvet ise Renault- Nissan ittifakının dünyada elektrikli aracın üretimi için 4 milyar euro yatırım yaptığını söyledi.

Chauvet, elektrikli araçlar için elektrik tedarik ve altyapısı işbirliği protokolü imza töreninde yaptığı konuşmada, “Tahminimiz 2020’de pazarın yüzde 10’unu elektrikli araçlar oluşturacak” dedi. Renault MAİS Genel Müdürü İbrahim Aybar da Renault’nun geliştirdiği yeni stratejilerle dünyanın ilk elektrik motorlu, sıfır karbondioksit emisyonu yayan araçların seri üretimi için karar aldığını belirterek, bu araçların gelecek yıldan itibaren dünyanın yollarına çıkmaya başlayacağını söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim