• BIST 9693.46
  • Altın 2512.209
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7781
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Elektrikli Volkswagen'in tanıtımı yapıldı

Elektrikli Volkswagen'in tanıtımı yapıldı
Japon otomotiv devlerinin ya da daha küçük markaların öncü olduğu elektrikli otomobiller arasındaki rekabette, Volkswagen logolu ilk seri üretim model e-up!, resmi olarak tanıtılırken, araç sonbaharda yollarda olacak.

Fosil yakıtlar, bir süre daha motorlu taşıtlara enerji vermede birinci kaynak olarak kullanılacak olsalar da, elektriğin yeri de günden güne sağlamlaşmaya başladı. Volkswagen de minik sınıftaki temsilcisi up!’ı elektrikleyerek e-up!’ı karşımıza çıkarttı. 2013 Frankfurt Otomobil Fuarı sonrasında satışa sunulacak olan elektrikli minik, görsel anlamda benzinli kardeşlerinden ayrılıyor. Elektrikli up!’ın ön tamponuna entegre edilen büyük LED gündüz farları, 15 inçlik parlak alaşım jantlar, karoserdeki aerodinamik iyileştirmeler ve mavi zeminli Volkswagen logoları farklılık yaratıyor.

İç mekanda açık gri döşemeler, deri ve krom eklentiler kullanılırken gösterge tablosunda da elektrik enerjisine yönelik değişiklikler yapılmış. 82 HP maksimum, 55 HP’de sürekli güç üreten elektrik motorunun maksimum tork değeriyse 210 Nm. 0-100 km/s hızlanmasını 14 saniyede tamamlayan e-up!’ın maksimum hızıysa 135 km/s’de sınırlandırılmış. Normalde benzin doldurulan kapağın altında bu kez şarj için bir priz girişine yer verilmiş. Tam şarjlıyken 150 km’lik menzil sunan e-up! 30 dakikadaysa yüzde 80 şarj edilebiliyor. Satış fiyatı fuarla birlikte açıklanması beklenen e-up!’ın öngörülen Almanya başlangıç fiyatıysa yaklaşık 22.000 Euro.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim