• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Elgin Grup, Türkiye - Rusya arası Ro-Ro hattı kurdu

Elgin Grup, Türkiye - Rusya arası Ro-Ro hattı kurdu
Rusya pazarında hedef büyüten Elgin Grup, maliyetleri düşürmek için iki ülke arasında kendi gemileriyle Ro-Ro hattı kurdu.

2013’te 70 milyon dolarlık hacimle narenciyede ihracat şampiyonu olan şirket, bu yıl hedefini 100 milyon dolara çıkardı.

Türkiye’nin geçen yıl en hızlı büyüyen 10’uncu şirketi olan Elgin Grup gerçekleştirdiği yatırımlarla hızlı yükselişini bu yıl da sürdürüyor. TIR filolarını genişletip bu yıl bir de Ro-Ro yatırımı gerçekleştiren firma, Rusya pazarındaki rekabet gücünü artırmaya hazırlanıyor. 2013’te yaklaşık 70 milyon dolarlık ihracatıyla narenciyede ihracat şampiyonu olduklarını anlatan Elgin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Elgin, bu yılki yatırımları sonunda 100 milyon dolarlık ihracata ulaşmayı hedefl ediklerini söyledi.

Geçen yıl, önceki yıla göre yaklaşık yüzde 75 büyüdüklerini anlatan Elgin, başarılarını Rusya pazarındaki güçlerine bağladı. İhracatlarını yaş meyve sebzenin yoğun gönderildiği Rusya ile sınırlı tutmadıklarını, pazar çeşitlemesine büyük önem verdiklerini kaydeden Elgin, Vietnam’dan Dubai’ye Malezya’dan Hong Kong’a kadar birbirinden farklı 20’ye yakın ülkeye ihracatları bulunduğunu bildirdi. Elgin, “Ancak öncelikli pazarımız Rusya. Bu ülkenin kuzeyinden güneyine hemen her markette ürünlerimiz bulunmakta. Yaklaşık 4 bin tonluk depoya sahibiz. Ayrıca satış ağımız da oldukça güçlü” dedi.

Bu yıl maliyetlerini düşürmek rekabet güçlerini artırmak adına lojistik yatırımlarına ağırlık verdiklerini kaydeden Elgin, TIR sayısını 70’e çıkardıklarını, bir de Ro-Ro yatırımı yaptıklarını söyledi. Samsun’dan Rusya’ya kendi gemileriyle ve kendi araçlarıyla taşıma yapacaklarını bildiren Elgin, bu sayede lojistik maliyetlerini minimuma çekeceklerini anlattı. Gemilerini Elgin Shipping adı altında çalıştırdıklarını açıklayan Elgin, lojistiğe yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Yaptıkları yatırımlar sonucu yıl sonunda yaklaşık 100 milyon dolarlık ihracat hedefl ediklerini kaydeden Elgin, 2015 hedefl erinin ise 150 milyon dolarlık ihracat olduğunu anlattı.

İstikrarlı ve hızlı bir büyüme sürecinde olduklarını dile getiren Aslan Elgin, “Azimli ve hırslı çalışmamız sonucunda 2010–2012 yılları arasında yüzde 615 büyüyerek Türkiye’nin en hızlı büyüyen 10. şirketi olduk.

Eğer değerlendirmeler 2013 yılı sonunda ele alınarak tekrarlanırsa yüzde 800 büyüdüğümüzün görülmesiyle Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilk 5 firması arasında yer alacağımıza inanıyorum” dedi. Başarılarını çok çalışmalarına borçlu olduklarını vurgulayan Elgin, doğru zamanda doğru hamleler yapıp pazar ağlarını sürekli genişleterek yaş meyve sebze ihracatında büyük bir ivme yakaladıklarını söyledi.

Yılda 100 bin ton ürün işliyor

Gerçekleştirdikleri ihracatın ithalata dayalı olmamasının ayrı bir önem taşıdığına da dikkat çeken Aslan Elgin, aynı zamanda yoğun emek harcanan bir sektör olmasının bu önemi bir kat daha artırdığına değindi. Ofis çalışanından fabrika çalışanına, nakliyecisinden tarlada çalışanına kadar dolaylı olarak yaklaşık 15 bin kişinin geçimini Elgin Grup üzerinden sağladığına işaret eden Elgin, şu bilgileri verdi: “Türkiye genelinde 5 ilde toplam 14 tesisle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yıllık yaklaşık 100 bin ton civarında yaş meyve sebze işliyoruz. Narenciye işlemenin yanı sıra taşımalarımızı kendi TIR’larımız aracılığıyla gerçekleştiriyoruz.”

Şehir oteli 2015’te devreye girecek

Yaş meyve-sebzenin yanı sıra bu yıl farklı bir sektöre daha adım atmaya hazırlandıklarını dile getiren Aslan Elgin, Mersin’de turizm yatırımına başladıklarını bildirdi. 5 yıldızlı farklı bir şehir oteli yatırımına başladıklarını anlatan Elgin, bu otelin de 2015 yılı başında devreye gireceğini açıkladı.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim