• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Elvan: "Atatürk Havalimanı'nda rekor kırıldı"

Elvan: "Atatürk Havalimanı'nda rekor kırıldı"
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, dün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda rekor kırıldığını söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, dün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda rekor kırıldığını belirterek, "Atatürk Havalimanı'na bin 297 uçak iniş ve kalkış yaptı, bu bir rekor. Bu büyümeyle devam ettiğimizde ne Atatürk Havalimanı ne de Sabiha Gökçen Havalimanı İstanbul'a kapasite olarak yeterli olması mümkün değil. Üçüncü havalimanı bir zorunluluktu" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı tarafından Bolu Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Abant Palace Otel'de 'Ulaştırma Koridorları ve Alt Yapı Projeleri Değerlendirme Toplantısı' yapıldı. Toplantıya Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan ile iki bakanlığın müsteşarları ve üst düzey yöneticileri katıldı. Dün akşam saatlerinde otele giriş yapan Elvan ve Yılmaz, gece saat 23.00 sıralarında yöneticileri toplantıya çağırdı. Konferans salonunda toplanan yöneticiler yaklaşık 4 saat süren toplantıda Elvan ve Yılmaz'a yapılacak projelerle ilgili brifing verdiler. Basına kapalı olarak yapılan toplantıda hızlı tren projeleri, İstanbul'a yapılacak üçüncü köprü, İstanbul'a yapılacak yeni hava limanı ve yeni yapılacak yollar ele alındı. Toplantı bugün sabahtan itibaren devam etti. 

Lütfi Elvan yatırım programlarını değerlendirdiklerini belirterek, "Çok önemli bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Üst düzey yöneticilerimizle birlikte özellikle karayolu, denizyolu, demiryolu ve hava yolunda yol haritamızı tartışıyoruz. 2023 perspektifinde hangi yollarımızı öncelik vereceğiz ve bunların sıralamaları nasıl olacak bunları tartışıyoruz. Yatırımlarımızı tüm arkadaşlarımızla birlikle ele aldık" dedi.

ATATÜRK HAVALİMANI DÜN REKOR KIRDI

Lütfi Elvan, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın dün rekor kırdığını açıklayarak, "Hava trafik yoğunluğu en fazla olan mekan şu an İstanbul. İstanbul gerçekten önemli bir potansiyele sahip. Dün Atatürk Havalimanı'nda bir rekor kırıldı. Dün bin 297 uçak iniş ve kalkış yaptı, bu bir rekor. Atatürk Havalimanı her gün kapasitesinin üzerinde yolcu ağırlamaya devam ediyor. Rekor üstüne rekor kırıyor. Yolcu sayılarına bakıldığında yüzde 15'lik bir artış görüyoruz. Bu büyümeyle devam ettiğimizde ne Atatürk Havalimanı ne de Sabiha Gökçen Havalimanı İstanbul'a kapasite olarak yeterli olması mümkün değil. Üçüncü havalimanı bir zorunluluktu. Bunun dünyanın en büyük havalimanı olacak olması ve potansiyeli itibariyle o kapasiteye karşılayacak olması bizleri böyle bir projeye itti. Bu projeyle gurur duyuyoruz" diye konuştu.

İKİ BAKANLIK YOL HARİTASI HAZIRLIYOR

Son 11 yılda ulaşım konusunda devrim yaşandığını belirten Cevdet Yılmaz ise şöyle konuştu:

"Özel sektörün de gücü harekete geçirilerek çok önemli projeler yapıldı. Bir taraftan Türkiye'nin çok daha iddialı hedefleri var, 2023 vizyonu ve 500 milyar dolar ihracat hedefimiz var. İki trilyon dolar ekonomik büyüme hedefimiz var. Bu büyüklüğe uygun alt yapılar oluşturmamız gerekiyor. Yollarımızın, hava limanlarımızın, limanlarımızın ve demiryollarımızın bu ekonomiye paralel olarak gelişmesi gerekiyor. Bu anlamda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile birlikte yol haritası oluşturuyoruz. Bir taraftan da Türkiye'nin lojistik merkez üssü olma konumu var. Bu konuları görüşüyoruz. Önemli olan nereye gideceğimizi belirlemek."

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim