• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Elvan, Bakanlık'ta operasyona başlıyor

Elvan, Bakanlık'ta operasyona başlıyor
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın, Binali Yıldırım'ın döneminde göreve gelen tüm genel müdürler ile müsteşar yardımcılarını değiştirmek için çalışmaları tamamladığı öğrenildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Binali Yıldırım'ın bakanlık yaptığı dönemde görev alan bürokratların hepsini değiştirmek için düğmeye bastığı öğrenildi.

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, ilk icraatını Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay'ı görevden alarak operasyona başlayan UDH Bakanı Lütfi Elvan, Bakanlık Müsteşarı Mehmet Habib Soluk'un istifasını istediği ancak Müsteşar Soluk'un direnç göstermesi üzerine emekli olması konusunda baskı yaptığı ve baskılara dayanamayan UDH Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk'un emekliliği isteyerek ayrıldığı kaydedildi.

Deniz Haber Ajansı muhabirlerinin aldığı bilgiye göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, görevden alma operasyonuna başlamadan önce "Listelerin duyulmasını engellemek" için UDH Bakanlığı Personel Daire Başkanı Zeynep İnce'yi görevden aldığı belirtildi.

SALİH ORAKCI VE EKİBİ LİSTE BAŞINDA

Bakanlık kulislerinde konuşulan bilgiye göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine gelmesi beklenen UDH Bakan Danışmanı Kenan Işık ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı arasında meydana gelen söz dalaşından sonra, Orakcı'nın suyunun ısınmasına neden olduğu kaydedilirken, KEGM Yardımcısı Ülker Acarer dışındaki Genel Müdür Yardımcılarının da Salih Orakcı ile birlikte görevden alınacağı öğrenildi.

Diğer taraftan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, vekaleten görev yapan denizcilik bürokratları ile diğer genel müdürler hakkında açılan dava dosyalarını toplayarak "görevden alma nedeni" oluşturmayı planladığı gelen haberler arasında. Ayrıca "Paralel Yapı" olarak niteledikleri Fethullah Gülen Cemaati ile bağlantısı olduğu iddia edilen isimlerin tek tek belirlendiği ve önümüzdeki haftalar içinde görevden alınma listesine, ekleneceği ifade edildi.

HAMSİ KAVAĞA ÇIKACAK

İsmini açıklamak istemeyen bazı kaynaklar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Binali Yıldırım'ın ekibinin tasfiye edilmesi ile birlikte, başta denizcilik bürokratlarının yerine isimleri belirlenen Maliye ve Hazine kökenli bürokratların geleceğini kaydedilirken, başta IMO olmak üzere bir çok uluslararası denizcilik örgütlerindeki projelerin sekteye uğrama ihtimalinin olduğu belirtildi.

Aynı kaynaklar, bunun en bariz örneğinin IMO'nun Türkiye Temsilciliği görevinde bulunan Ahmet Gücel'in görev süresinin 31 Aralık 2013'de bittiğini ve geçen 4 aylık süre içinde hala yerine bir kişinin atanmamasının büyük rezalet olduğu ifade edildi.

LİMAN BAŞKANLIKLARINA BÜYÜK OPERASYON

Bununla beraber, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, liman başkanlıkları ile ilgili yeni bir çalışma başlattığı ve görevde bulunan liman başkanları ile ilgili dosya hazırladığı iddia edilirken, Sendikalardan Liman Başkanlıkları ile ilgili bilgi toplattırdığı kaydedildi.

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim