• BIST 9565.02
  • Altın 2477.844
  • Dolar 32.4796
  • Euro 34.5839
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Elvan: Projeler, engellenmek isteniyor

Elvan: Projeler, engellenmek isteniyor
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Bizlerle bu kadar uğraşılmasına rağmen hem içeride hem dışarıda büyük engellemeler yapılmasına rağmen Türkiye büyümeye ve gelişmeye devam edecektir" dedi.

Bir dizi programa katılmak üzere Karaman'ın Kazım Karabekir ilçesine gelen Elvan, burada AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli ve hemşehrilerince coşkuyla karşılandı.

İlçe girişinde halkı selamlayan Elvan, yaptığı konuşmada, Karaman'ın Kazım Karabekirlerin, Yunus Emrelerin, Piri Reislerin, Karamanoğlu Mehmet Beylerin yetiştiği bir kent olduğunu söyledi.

Karaman'ın Türk dilinin başkenti olduğunu ifade eden Elvan, "Karamanımız, Türkiye'nin dört bir yanına, Balkanlar'a kadar kök salmış bir şehrimizdir. Nüfus olarak belki büyük ölçekli bir il değiliz ama Türkiye'nin dört bir yanında belki Balkanlar'ın önemli bir kesiminde, Karamanlı hemşehrilerimizle hepimiz gurur duyuyoruz. Böyle bir şehre hizmet etmek, bizim için gurur ve onurdur" dedi.

Karaman'ın ihracatının yıllık 500 milyon dolara yaklaştığını dile getiren Lütfi Elvan, 5 yıl içinde bu rakamı bir milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Karaman'da eğitim, sanayi, tarım ve ticaret alanında birçok projenin devam ettiğini belirten Elvan, Karaman'ın gelişmesi ve büyümesi için ellerinden gelen desteği vereceklerini aktardı.

"Büyük yatırımları engellemeye çalışıyorlar"

Yaptıkları çalışmalarla sadece Karaman'ın değil Türkiye'nin de gelişmesini ve ilerlemesini sağladıklarını anlatan Elvan, şunları kaydetti:

"Bizlerle bu kadar uğraşılmasına rağmen hem içeride hem dışarıda büyük engellemeler yapılmasına rağmen Türkiye büyümeye ve gelişmeye davam edecektir. Bundan emin olunuz. Dünyada ses getiren, İstanbul'daki 3. köprümüz engellenmek isteniyor. Üçüncü hava alanımızın yapımı engellenmek isteniyor. Yine İstanbul'u İzmir'e bağlayan yaklaşık 12 milyar liralık otobanımız engellenmek isteniyor. Ama bunları teker teker gerçekleştireceğiz. Hiç kimsenin engellemesine bağlı kalmadan, sizlerin desteğiyle, sizlerin verdiği bu güçle, bu iradeyle, bu kararlılıkla, Türkiye'nin gelişmesine ve büyümesine hep birlikte katkı sağlayacağız. Bizi de kimse engelleyemeyecek. Şu kadarını ifade edeyim; siyaset kurumunu zayıflatmaya çalışıyorlar. Siyaset kurumu dışında bir takım kurumları devreye sokmaya çalışıyorlar. Esas olan halktır. Esas olan halkın tercihidir. Esas olan halkın getirdiği iktidarın önünü açmaktır. Esas olan budur. Şundan emin olunuz; hem partimizi hem ülkemizi hem de iktidarımızı, itibarsızlaştırmaya çalışan kesimlere sakın aldanmayın. Türkiye büyümeye ve güçlenmeye devam edecektir. İnşallah sizin güçlü desteğiniz, güçlü iradeniz, güçlü kararlılığınız sayesinde, büyük ve güçlü Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz."

Bakan Elvan ardından, kendisini karşılamaya gelenlerin oluşturduğu uzun araç konvoyu eşliğinde, Karaman kent merkezine ulaştı. Elvan, daha sonra Karaman Valisi Murat Koca'yı makamında ziyaret etti.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim