• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Elvan'dan Katar ile İşbirliği Sinyalleri

Elvan'dan Katar ile İşbirliği Sinyalleri
Elvan: Türkiye ile Katar özellikle yatırımlar konusunda birbirini tamamlayan ülkeler, bu açıdan birlikte çok önemli projeler gerçekleştireceğimize inanıyorum”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Katar Ulaştırma Bakanı Casim bin Seyf Ahmed Al Süleyti ile yaptığı görüşmesinde "Türkiye ile Katar’ın özellikle yatırımlar konusunda birbirini tamamlayan ülkeler olduğunu belirterek, ” Bu açıdan birlikte çok önemli projeler gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.

Bakan Elvan, Doha’daki temasları kapsamında telekomünikasyon şirketi Ooredoo Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Abdullah bin Muhammed Al Sani ile görüştü. Türkiye’deki telekomünikasyon sektörü hakkında bilgi veren Elvan, iki ülke telekomünikasyon şirketleri arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin önemine değindi.

Katar’da özellikle ulaştırma alanında faaliyet gösteren çok sayıda Türk firması olduğunu anlatan Elvan, bu alanlardaki ilişkileri geliştirmek istediklerini dile getirdi. Hem Türkiye’de hem da Katar’da ortak gerçekleştirilebilecek önemli projeler bulunduğuna işaret eden Elvan, özellikle liman yatırımları konusunda işbirliği yapmayı istediklerini söyledi.Bakan Elvan, Avrasya Tüneli, 3. köprü, 3. havalimanı, körfez geçiş köprüsü ve Çandarlı Limanı başta olmak üzere büyük projeleri yakından görmesi amacıyla Al Süleyti’yi Türkiye’ye davet etti.

Katarlı Bakan Al Süleyti de Türkiye’deki projeleri yakından takip ettiklerini belirtti. Türk firmalarının altyapı konusunda önemli uzmanlığa sahip olduklarını ifade eden Al Süleyti, özellikle deniz ulaştırması alanında işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.Al Süleyti, iki ülke arasındaki sefer sayılarının arttırılması gerektiğini de kaydetti.

“Firmalarımız işbirliği yapacak”

Bakan Elvan, Al Süleyti’nin onuruna verdiği öğle yemeğinin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Türkiye’de başta yap-işlet-devret modeli ile olmak üzere pek çok projeyi hayata geçireceklerini anlatan Elvan, bu anlamda hem işbirliği projelerini hem de Katar’daki Türk iş adamlarının sorunlarını dinlemek için ziyarette bulunduklarını ifade etti. Katar’da Türk iş adamlarının metro istasyonları, otoyollar başta olmak üzere yaklaşık 3 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdiğini anlatan Elvan, ikili temaslarda çok sayıda işbirliği alanının ortaya çıktığını kaydetti.Temasları çerçevesinde işbirliği alanlarını görüştüklerini dile getiren Elvan şöyle konuştu:

“Türkiye ile Katar özellikle yatırımlar konusunda birbirini tamamlayan ülkeler, bu açıdan birlikte çok önemli projeler gerçekleştireceğimize inanıyorum. Sadece Türkiye ve Katar’da yapılacak işbirliği yatırımları değil, bunun dışında üçüncü ülkelere yönelik yapılacak yatırımlarda da firmalarımız işbirliği yapacak. Demiryolu araçlarının üretilmesi, alt yapı sistemlerinin geliştirilmesi, gemi inşa alanında çalışmalarımız olacak. Oldukça pozitif gelişmeler kaydettik.

Bu arada Suudi Arabistan Ulaştırma Bakanı ile de kapsamlı bir görüşme yapma imkanımız oldu. Suudi Arabistan’la da ciddi işbirliği içine gireceğiz. Önümüzdeki günlerde Suudi Arabistan Ulaştırma Bakanı ile tekrar bir araya geleceğiz. Öte yandan Katar Ulaştırma Bakanı Aralık ayında Türkiye’yi ziyaret edecek. Projeleri yerinde göreceğiz. Anlaşmaya vardığımız alanlardaki somut projeleri nihayileştireceğiz.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim