• BIST 9682.55
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Elvan'dan Ulaşımı Rahatlatacak Projeler

Elvan'dan Ulaşımı Rahatlatacak Projeler
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul’un trafik problemini çözmek için orta vadede devreye girecek mega projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Ağır taşıtlar için İstanbul'u güzergah dışı bırakmayı planladıklarını belirten Bakan Elvan, bu çerçevede Çanakkale Boğazı'nda yeni bir köprü yapılacağını anlattı.

"Projeler İstanbul trafiğini rahatlatacak"

3. köprünün inşası ile trafik sorununu çözemeyeceğiz ama bir rahatlama sağlanacak. Avrasya Tüneli'nin devreye girmesi ile de yine önemli bir rahatlama sağlanmış olacak. Fakat şunu da özellikle ifade edeyim Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak biz İstanbul'un trafiğini rahatlatmaya yönelik yine projeler üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde kapsamlı olarak mega proje diyebileceğimiz bu projeleri açıklayacağız.

"Çanakkale Boğzı'na yeni bir köprü düşünüyoruz"

Trakya ve Avrupa'ya giden ağır taşıtların İstanbul üzerinden geçmesini arzu etmiyoruz. Dolayısıyla bu yönde de bir çalışmamız var. Özellikle Ege Bölgesi ve Orta Anadolu'nun Batı kesimlerinden Trakya ve Avrupa'ya taşımacılık yapanların, İstanbul'a uğramadan Çanakkale üzerinden Tekirdağ, Edirne ve oradan Kapıkule üzerinden çıkışını sağlamaya yönelikte projelerimiz var, bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor. Çanakkale Boğazı'na bir köprü düşünüyoruz. Tüm Marmara Bölgesi'ni otoyol olarak bir ring haline getireceğiz. Bu otoyol ring sistemi özellikle İstanbul trafiğini çok rahatlatacak.

Ovit Tüneli

"Yaklaşık 30 kilometrelik bir tünel inşa ediyoruz. Şu an yüzde 50 seviyelerine gelinmiş durumda…Herhangi bir gecikme söz konusu değildir. Bugün itibariyle tünelde çalışmalar başladı. İş müfettişleri tarafında gaz ölçüm cihazının olmadığı tespit edilmişti. Gaz ölçüm cihazı temin edildi ve dolayısıyla bugün itibarı ile çalışmalar başlatıldı" dedi.

"Ankara-İstanbul YHT'de 2015'te seferler artacak"

Bakan Elvan,Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattında şu an itibariyle yüzde 90 kapasite kullanımının olduğunu, bugüne kadar 700 bin vatandaşın taşındığını belirtti. Elvan, gelecek yıl yeni setlerin geleceğini ve sefer sayılarının artacağını ifade etti.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim