• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Elvan'dan YHT açıklamsı

Elvan'dan YHT açıklamsı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul- Ankara arası Yüksek Hızlı Trenle ilgili "Sinyalizasyon sistemi bitmeden binmem" açıklamasına cevap verdi. "Canın isterse bin kardeşim" diyen Elvan,

 

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarını memleketi Karaman’da ilçeleri ziyaret ederek sürdüren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın ilk durağı Ayrancı ilçesi durağı oldu. Bir kahvede halka seslenen Bakan Elvan, İstanbul’daki 3’üncü havalimanının, dünyanın en büyük ve 150 milyon yolcu kapasiteli havaalanı olduğunu ancak bunun yapılmasını bile istemeyenlerin olduğunu öne sürdü.

''CANIN İSTERSE BİN KARDEŞİM''

İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattının eleştirilmesine de tepki gösteren Elvan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Trenle ilgili "Sinyalizasyon sistemi bitmeden binmem" açıklamasına cevap verdi.  
Elvan, şunları söyledi:
''Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki, Ankara- İstanbul arası Yüksek Hızlı Tren’de sorun var. Canın isterse bin kardeşim. Binme. Biz onu açtık ve güvenlikle ilgili bir sıkıntı, bir problemi yok. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Uluslararası akreditasyon kuruluşlarından bu trenin burada işletilebileceğine dair belgeyi, onayı alıyoruz. Üniversitelerden onayı alıyoruz. Bunlar bağımsız kuruluşlar. Tatmin olmuyormuş. Otobüsle git. İstersen binme. Bunu anlamak mümkün değil, kardeşlerim. Ama biz bu ülkeyi geliştirmeye devam edeceğiz.'' 


Kılıçdaroğlu’nun “Hızlı Tren” yorumu: Sinyalizasyon sistemi bitmeden binmem

''ÇATI ADAYINI DESTEKLEYEN PARTİLER YÜZDE 1 BİLE ETMEZ''

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu, CHP ve MHP ile birlikte irili -ufaklı partilerinde desteklediğini hatırlatan Elvan, ”İrili- ufaklı partileri toplasan yüzde 1 bile etmeyen, çok sayıda küçük partilerin, en aşırı soldan, en aşırı sağa kadar ne kadar parti varsa topladılar. Dediler ki, bu bizim çatı adayımız. Kimdi bu insan? Halka bütünleşmiş mi? Siz o insanın kim olduğunu biliyor musunuz? Hiç bir icraatını biliyor musunuz? Adını sizler değil, CHP’li yöneticiler bilmiyor. Şimdi birileri geldi, dedi ki ’şunu aday göster’ dedi. O partiler kendilerini ihtilal döneminde sanıyorlar. O dönemlerde parlamenterler Cumhurbaşkanı adayını belirlerdi ama asker de, ’o olmaz, bu aday olacak’ dediğinde milletin vekilleri, istemeye istemeye o şahsı Cumhurbaşkanı yaptılar” diye konuştu. 

''SEN DEVLETİN BAŞISIN, ORAYA KİMSE KONU MANKENİ OLARAK GİTMİYOR''

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun İstiklal Marşı’nı bile bilmediğini iddia eden Elvan, ''Sayın İhsanoğlu, ’yola, köprüye karışmam’ diyor. Sen devletin başısın. Oraya kimse konu mankeni olarak gitmiyor. Sonrada kalkıp diyeceksin, ’Ekmek için Ekmeleddin’. Ekmek, iş demek, aş demek. Nerede kaldı senin işin, aşın. Bir tarafta diyorsun benim işle, aşla, ekmekle derdim yok. Bir tarafta diyorsun ki, ’Ekmek için Ekmeleddin.’ Böyle bir şey olur mu? Arkadaşlar, ithal adaydan olsa olsa bu olur. Başka bir şey olamaz'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim