• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Emirates Grubu kâr rekoru kırdı

Emirates Grubu kâr rekoru kırdı
Emirates Grubu, 2015 yarıyıl rakamlarına göre kârını yüzde 65 artırarak 1,0 milyar dolar net kâra ulaştı. Büyümeyi sürdüren Havayolu, yolcu sayısını yüzde 10 artırarak 6 ayda 25,7 milyon yolcu taşıdı, filosuna 9 yeni uçak kattı.

Emirates Grubu, bir önceki yıl elde edilen kârlılığa oranla yüzde 65’e varan bir artışla tarihinin en iyi yarı yıl kâr performanslarından birini ortaya koyarak 1,0 milyar dolar net kâra ulaştı. 2015-2016 mali yılının ilk altı ayında 12,6 milyar dolar elde eden Grubun 30 Eylül 2015'teki nakit pozisyonu 4,0 milyar dolar civarında gerçekleşti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Emirates Havayolu ve Grubu Başkanı ve CEO’su, Şeyh Ahmed Bin Sayit El Maktum; "Brüt gelirlerimiz, önemli para birimleri karşısındaki güçlü ABD dolarından etkilendi. Mevcut döviz kuru, devam eden bölgesel çatışmalar ve dünyanın çoğu bölgesindeki zayıf ekonomik görünüm 2015-16 mali yılımızın ilk yarısında düşük yakıt fiyatlarının olumlu etkisini azalttı. Buna karşın yakıt alımlarımızı sınırlamama konusunda bilinçli bir karar aldık ve bu da yakıt fiyatlarındaki düşüşler sayesinde faydalı oldu. Emirates olarak ayrıca yolculardan alınan ek yakıt ücretlerini ve ulaşım ağının tamamında bilet fiyatlarını düşürerek, düşük yakıt fiyatlarından elde ettiğimiz tasarrufların bir kısmını yolcularımıza sunma kararı aldık."

Şeyh El Maktum sözlerine şöyle devam etti: “Grubun tarihindeki en kârlı yarıyıl performanslarından birini göstermesi, kurumumuzun gücünü ortaya koyuyor. Bu yılın ilk altı ayında Emirates ve dnata kapasite, olanak ve küresel erişim açısından, hem organik olarak hem de Dnata açısından stratejik satın alımlarla büyüdü. İleriye yönelik olarak, verimlilikleri iyileştirmek için yeni yöntemlere yatırım yaparak ve müşterilerimize en iyi sonuçları sağlayarak güçlü temellerimiz üzerine inşa etmeye devam edeceğiz. Aynı zamanda stratejik büyüme fırsatlarını değerlendirmek için çevik şekilde hareket etmeye devam edeceğiz, böylece dış zorluklara etkin şekilde yanıt verebileceğiz."

Geçen altı ay içinde, Emirates Grubun’nun toplam çalışan sayısı 21 Mart 2015’e göre yüzde 4 arttırarak 87 binin üzerine çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim