• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Emirates Havayolu altı aylık kar açıkladı

Emirates Havayolu altı aylık kar açıkladı
EMIRATES Havayolu, 2010-2011 finansal yılının 30 Eylül 2010’da sonlanan ilk 6 ayında, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 351.2’lik büyüme elde etti ve net karını 205 milyon dolardan 925 milyon dolara çıkardı.

Emirates Havayolu altı aylık kar açıkladı

EMIRATES Havayolu, 2010-2011 finansal yılının 30 Eylül 2010’da sonlanan ilk 6 ayında, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 351.2’lik büyüme elde etti ve net karını 205 milyon dolardan 925 milyon dolara çıkardı.

Emirates Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Şeyh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum altı aylık sonuçları değerlendirerek “2010-11 finansal yılının ilk yarısının kuvvetli sonuçları yeni uçaklara, ürünlere ve müşteri hizmetlerine yapılan yatırımlar ile Emirates’in müşteri talebini arttırma konusundaki başarısını gösteriyor. Elde ettiğimiz karı, şirketimizi büyütmek için kullanırken, sahip olduğumuz sağlıklı finansal yapı sayesinde verdiğimiz tüm finansal taahhütleri de yerine getiriyoruz. Var olan güçlü konumumuz şirketimizin kuvvetli büyüme sürecine geri döndüğünü gösteriyor. İlk altı aylık süreçte sipariş ettiğimiz yeni teknoloji 62 uçak ile büyümemizi sürdüreceğiz” dedi.

Emirates ilk altı aylık dönemde 15.5 milyon yolcu taşıyarak, doluluk oranını yüzde 81.2’ye çıkardı ve yeni bir rekora imza attı. Emirates’in gösterdiği bu artış havacılık sektöründe olumlu bir değişimin de göstergesi. Premium Class koltuklarda ise doluluk oranı yüzde 2.6 artış gösterdi. Emirates SkyCargo ise yüzde 48.4 artış ile 1,2 milyar Dolar ciroya ulaşarak, yüzde 23.7 daha fazla yük taşıdı ve geçen senenin bu döneminde taşınan 725 bin ton kargoyu 897 bin tona çıkardı.

Emirates’in Eylül ayı sonu itibariyle nakit durumu ise sipariş edilmiş yeni uçaklar için teslim öncesi ödemelerin yapılmasından ve mevcut filoda yer alan uçakların geliştirilmesinin fonlanmasının ardından 31 Mart’ta sona eren geçtiğimiz finansal yıl sonucuna oranla yüzde 18.5 artarak 2,4 milyar dolardan 3.4 milyar dolara çıktı. Şeyh Ahmed açıklamasına“ geleceğe yatırım yapmak ve de gerekli olduğu durumlarda operasyonlarımızı mevcut duruma göre uyarlayabilmek kurumsal stratejimizin önemli bir parçası. Sahip olduğumuz bu esneklik yolcu ve kargo sayılarımızı ciddi talep olan noktalarda arttırmamızı sağladı. Bölgesel ekonomik gelişmeleri takip ederek filomuzu bu gelişmelere uygun olarak yönlendirebildik dolayısıyla ciromuzu arttırabildik” sözleriyle devam etti.

Havacılık ve turizm sektöründe büyümeyi körükleyen Emirates Nisan 2010’dan itibaren altı yeni noktaya (Amsterdam, Prag, Madrid, Dakar (yolcu uçuşları), Almata ve Bagram (kargo uçuşları) uçuş düzenlemeye başladı. Var olan bazı uçuş noktalarında ise uçuş sayıları ve daha büyük uçakların kullanılması sayesinde uçuş yolcu kapasiteleri arttırıldı. A380 uçuş ağına ise iki yeni uçuş noktası, Manchester ve Pekin eklendi. A380 servis verdiği tüm hatlarda ciddi ilgi görmeye devam ederken, havayolunun yolcu konforu, inovasyon, işletme verimliliği, çevrecilik ve gelir getirisi açısından amiral gemisi haline geldi.

Emirates yatırımlarını sürdürerek, senenin ilk altı aylık döneminde filosunda beş tane A380 bir tane ise Boeing 777 olmak üzere filosuna altı adet geniş gövdeli uçak ve Şangay Pudong Havalimanı’nda yepyeni bir bekleme salonu ekledi. Mali yıl 31 Mart 2011’de sona ermeden iki uçağın daha filoya katılması bekleniyor. EMIRATES Havayolu, İstanbul – Dubai arasında, genellikle uzun menzilli uçuşlarda tercih edilen, üstün teknolojiye sahip ve geniş gövdeli Boeing 777 tipi uçaklar ile uçuyor. Ortalama filo yaşı 5 yıl olan EMIRATES, 150 uçağı ile gökyüzünün en genç filolarından birine sahip. Dünyanın en hızlı büyüyen uluslararası havayolu şirketleri arasında yer alan EMIRATES, İstanbul’dan gerçekleştirdiği 11 uçuş ile yolcularını 60’ın üzerinde ülkede 100’ü aşkın noktaya taşıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim